Actualitate

Zeci de mașini abandonate de pe domeniul public continuă să fie ridicate

De la începutul acestui an până în prezent, Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca a înregistrat 462 de autovehicule cu aspect neîngrijit pe domeniul public și au fost realizate somații pentru 385 autovehicule, a anunțat primarul Emil Boc.

Potrivit lui Boc, în perioada 1 ianuarie - 16 martie, 87 autovehicule au fost retrase de pe domeniul public de către proprietari, în urma somațiilor transmise, 61 aveau inspecția tehnică periodică valabilă, constatată în urma prezentării de către proprietari a documentelor (nu au fost folosite mult timp și aveau aspect de mașină abandonată), 18 autovehicule au fost ridicate, iar alte 224 de autovehicule urmează procedura de ridicare.

“În următoarea perioadă, 83 autovehicule urmează să fie ridicate, fiind întocmite pentru ele dispozițiile de ridicare. Primăria Cluj-Napoca prin Poliția Locală continuă acțiunile de identificare, verificare și ridicare a autovehiculelor care au aspect de mașini abandonate. Sesizările dumneavoastră în acest sens pot fi transmise prin aplicația My Cluj sau prin registratura primăriei, primăriile de cartier, respectiv prin dispeceratul Politiei Locale, disponibil 24 de ore din 24”, spune primarul.


Edilul a explicat și care e procedura în acest sens.

“Pe scurt, procedura în aceste cazuri este următoarea: în urma sesizărilor sau a autosesizării agenților, Poliția Locală transmite somații deţinătorilor autovehiculelor cu aspect de maşini abandonate care pot fi identificați. În cazul în care deținătorii acestor mașini nu pot fi identificați sau nu dau curs notificărilor transmise de Primărie, în vederea verificării documentelor legate de autovehicul, se aplică prevederile legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale. Subliniez că aceste mașini nu pot fi ridicate imediat ce au fost identificate (în afara unor excepții precum cazul în care reprezintă un risc pentru cetățeni) - este necesar un interval de timp pentru a derula întreaga procedură legală și a putea îndepărta mașina abandonată din spațiul public. Spre exemplu, în cazul autovehiculelor abandonate care nu au număr de înmatriculare, e necesar să treacă un interval de 10 zile de la întocmirea documentelor (somație ș.a.) până când acestea pot fi ridicate conform legii”, mai spune Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter