Actualitate

Rezultate Simulare Evaluare Naţională 2018. Unde vor fi afişate notele

În perioada 5-7 martie, la nivel naţional a fost organizată simularea evaluării naţionale, iar rezultatele urmează să fie anunţate vineri, informează Ministerul Educaţiei Naţionale. Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale vor fi afişate în şcoli.

Proba la limba şi literatura română a avut loc pe 5 martie, proba la matematică - 6 martie, iar cea de Limba şi literatura maternă- 7 martie. 

Autorităţile informează că subiectele au fost elaborate de specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi au fost realizate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această datăm informează Mediafax.


MEN precizează că notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în cazul situaţiilor excepţionale, când elevii doresc ca nota să fie trecută în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise.

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că organizează simularea examenului naţional de Bacalaureat 2018 în perioada 19 - 22 martie pentru elevii de clasele a XI-a şi a XII-a. Probele vor fi susţinute la limba şi literatura română, proba obligatorie de profil şi una la alegere a profilului.
Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XI-a şi a XII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.


"Pe 19 martie va avea loc proba la limba şi literatura română - proba E) a) - clasele a XI-a şi a XII-a, pe 20 martie cea la Limba şi literatura maternă - proba E) b) - clasele a XI-a şi a XII-a, pe 21 martie - proba obligatorie a profilului - proba E) c) - clasele a XI-a şi a XII-a şi pe 22 martie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării - proba E) d) - exclusiv elevii clasei a XII-a", transmite Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.


MEN mai precizează că "obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie".

Ultimele Stiri
abonare newsletter