Actualitate

Floreștenii se plâng că îngheață în autobuze. Ce spun reprezentanții Companiei de Transport Public?

În ultimele zile, locuitorii comunei Florești s-au plâns că sunt nevoiți să dârdâie de frig în mijloacele de transport în comun fiindcă nu există căldură.

Un bărbat din Florești a distribuit o fotografie cu geamul înghețat al unui autobuz, plângându-se că în mijloacele de transport în comun nu funcționează căldura.

„În M21 geamurile sunt înghețate, parcă m-am urcat într-un congelator. Eu nu înțeleg de ce nu dau drumul la căldură. Nu e prima dată. Am făcut sesizare, dar degeaba”, a scris bărbatul.


Dârdâind în autobuz

Fotografia a fost făcută în autobuzul M21 care circulă pe ruta Bucium – Florești Cetate, însă în urma mesajului floreșteanului, și alți locuitori ai comunei au atras atenția că au fost nevoiți să circule în frig în mijloacele de transport în comun pe rute diferite și în zile diferite.

„Așa a fost și ieri în M26. Se pare că nu interesează pe nimeni!”, a răspuns o femeie.


Cele mai multe plângeri au fost în legătură cu autobuzul M26, care circulă pe ruta Hotel Sport – Florești Cetate.

„Nici ieri în M26 nu era căldură, nici la dus nici la întors”, a adăugat un alt floreștean.


Locuitorii comunei, care folosesc mijloacele de transport în comun, îi acuză pe reprezentanții CTP că ignoră nevoile pasagerilor, în ciuda faptului că plătesc abonamentele, dar și administrația locală că nu iau în considerare problemele floreștenilor.

„Nu dau drumul la căldură pentru că nu îi interesează de pasageri. Crud, trist, adevărat. Ei stau la căldură, restul nu mai contează. Iar cuvântul „ei” include o categorie vastă de persoane, responsabile pentru nonșalanța și nesimțirea cu care își tratează cetățenii”, a spus o femeie.


Explicația Companiei de Transport Public

Reprezentanții Companiei de Transport Public din Cluj susțin că în toate autobuzele, care funcționează în Florești, sistemele de încălzire funcționează. Însă, datorită temperaturilor scăzute din ultima perioadă, până se încălzește în mijlocul de transport, se poate să dureze puțin.

„Toate mijloacele de transport care circulă pe raza comunei Florești au sistem de încălzire. Se poate întâmpla dimineața să nu fie suficientă căldură, fiindcă sunt temperaturi scăzute. De asemenea, mijloacele de transport sunt parcate în platforme deschise și e normal să dureze până se ajunge la un regim termic normal. Dimineața este posibil, cum a fost și în această dimineață -12 grade, ca la primele curse, regimul termic să nu fie cel pe care pasagerii și-l doresc. Dar imediat după ce intră într-un regim normal de funcționare începe motorul să se încălzească, iar instalația de încălzire intră la parametri normali”, a explicat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public din Cluj.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter