Actualitate

Piaţa volantă, de sâmbătă la Sala Sporturilor

<p /><img src="documente/stories/08_august/08_ziua/03-piata volanta producatori clujeni unirii rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul Sorin Apostu aşteaptă peste 100 de producători în noua locaţie.

Pieţe volante vor mai fi organizate în Piaţa 14 Iulie din Grigorescu şi pe strada Unirii, în Gheorgheni, la capătul liniei 3.

Piaţa volantă din Piaţa Unirii va fi mutată oficială pe platoul Sălii Sporturilor începând de sâmbăta viitoare, 20 august.


Primarul Sorin Apostu a anunţat ieri că, în urma discuţiilor cu producătorii, s-a stabilit şi programul câtorva dintre pieţele volante care se vor desfăşura în cartiere.

„În acest weekend (sâmbăta trecută – n.r.), interesul producătorilor, dar şi al consumatorilor s-a dublat faţă de prim ediţie a pieţei volante din Piaţa Unirii. Am avut 65 de producători, faţă de 31 câţi au fost la prima ediţie. Producătorii au fost informaţi că, începând din acest weekend, sâmbăta, piaţa volantă se va desfăşura pe platoul Sălii Sporturilor. Sunt anunţaţi circa 100 de producători, care nu mai încăpeau oricum în parcarea din Piaţa Unirii. De asemenea, vă informez că, începând cu data de 23 august, în fiecare zi de marţi, în Piaţa 14 Iulie din cartierul Grigorescu se va desfăşura o piaţă volantă. Începând cu data de 25 august, şi pe strada Unirii, în Gheorgheni, la capătul liniei 3, se va desfăşura o piaţă volantă. Acestea sunt deja stabilite. O altă piaţă volantă va funcţiona imediat după data de 1 octombrie în Haşdeu, aşa cum am promis. Am stat de vorbă cu producătorii, care sunt încântaţi şi vor să susţină şi aceste pieţe volante în fiecare zi a săptămânii, în diferite zone ale oraşului”, a anunţat ieri primarul Sorin Apostu.


Sâmbăta, piaţa volantă se va desfăşura între orele 7 şi 14, iar pentru pieţele din cartiere se ia în calcul varianta organizării după-masa.

În perioada următoare, Primăria va discuta cu producătorii şi despre organizarea de pieţe volante în alte zone din oraş, precum Piaţa Engels (Andrei Mureşanu), Piaţa Karl Liebknecht (Iris) sau zona 7 străzi (Gruia).


„Producătorii vin, îşi desfac marfa, la final îşi strâng şi lasă curat aşa cum au găsit. La sfârşit toată lumea este mulţumită că intră în contact direct cu marfă românească, la preţ bun”, a mai declarat primarul Clujului.

Giurgiu vrea piaţa volantă în centru


Cu toate acestea, deputatul independent Mircia Giurgiu vrea ca piaţa volantă de legume să rămână în centrul oraşului, în Piaţa Unirii şi va trimite în acest sens o scrisoare deschisă primarului Sorin Apostu. El a spus că a discutat cu producătorii, dar şi cu cetăţenii şi toată lumea este mulţumită de locul în care a fost stabilită iniţial piaţa volantă.

„Voi încerca să îi determin pe toţi din conducerea Primăriei să facă toate demersurile legale pentru a continua activitatea în centru”, a declarat Giurgiu.


Deputatul a mai adăugat că din informaţiile pe care le are şi primarul este de acord cu plasarea pieţei în centru, însă s-a lăsat influenţat. „Dacă e primar, să nu se lase influenţat, să arate că e primar”, a spus Mircia Giurgiu.

UDMR, mulţumită de decizia Primăriei

La polul opus, liderul UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, consideră că mutarea pieţei este benefică.

“Îmi meţin declaraţiile de săptămâna trecută; este o decizie despre care ştiam şi cred că Sala Sporturilor este locul adecvat pentru organizarea unei pieţe şi nu Piaţa Unirii. Spaţiul este mare, este şi loc de parcare, cred că mutarea din Piaţa Unirii este benefică pentru toată lumea”, a declarat liderul UDMR Cluj pentru monitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter