Actualitate

UPDATE: Bărbatul implicat în incendierea sediului PSD Cluj a fost reținut

Poliţiştii clujeni fac percheziţii, marţi dimineaţa, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani bănuit că ar fi fost implicat în incidentul produs în noaptea de 22 spre 23 februarie când sediul PSD Cluj a fost atacat cu cocktailuri Molotov, iar pereţii au fost stropiţi cu benzină.

UPDATE

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore. 


Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru dispunerea altor măsuri preventive.

“La data de 27 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători de acţiuni speciale şi criminalişti, au efectuat o percheziţie domiciliară pentru probarea activităţii infracţionale a unui bărbat bănuit de tentativă la distrugere. Din cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi fost implicat în incidentul înregistrat în noaptea de 22/23 februarie, la sediul unui partid politic de pe strada Eroilor, din municipiu”, transmite IPJ Cluj.


Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj face cercetări, vineri, după ce persoane necunoscute ar fi încercat să incendieze sediul PSD din Cluj-Napoca, membrii partidului reclamând că au găsit uşa şi pereţii stropiţi cu benzină, dar şi urmele unor cocktailuri Molotov.

În urma percheziţiei efectuate, au fost ridicate obiecte de îmbrăcăminte şi alte bunuri care prezintă interes pentru rezolvarea cauzei.


De asemenea, bărbatul a fost condus la sediul inspectoratului pentru audieri, urmând a fi continuate cercetările faţă de acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la distrugere prin incendiere.

La rândul său, preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a declarat că reprezentanţii partidului au găsit vineri dimineaţa, când au ajuns la sediul formaţiunii, resturi de ziare arse, dar şi recipiente cu benzină cu care s-ar fi încercat să se incendieze imobilul. Nasra a spus că pe sigla partidului a fost ataşată o foaie pe care scrie „PCR”, iar uşa de intrarea în sediul PSD şi pereţii au fost stropiţi cu benzină.


„Noi credem că protestele şi critica sunt normale în democraţie, dar să ajungi să arunci cu sticle cocktail Molotov şi să stropeşti cu benzină sediul unui partid, acestea sunt deja acte extremiste de o violenţă ieşită din comun. Eu sper ca oamenii legii să îşi facă datoria şi să îi găsească pe cei care au făcut aceste lucruri. Nu e normal ca în România anului 2018 oameni cu reale probleme psihice să arunce cu cocktail Molotov în sediul unui partid politic” a mai spus Nasra.

Aproximativ 100 de persoane au protestat, vineri, la Cluj-Napoca, în faţa sediului PSD, manifestându-şi nemulţumirea faţă de propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum „Vă vedem de nu vă vedeţi” sau „Vă vedem, şi oricum, duhniţi!”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter