Actualitate

Victimele accidentului de la Poieni au nevoie de sânge

O tânără de 18 ani a rămas orfană de ambii părinți, după ce aceștia au decedat, duminică, în urma teribilului accident de circulație de la Poieni. Fata a supraviețuit, alături de o prietenă cu care se afla în mașină, însă ambele au nevoie de ajutor pentru a dona sânge.

sursa foto someseanul.ro sursa foto someseanul.ro

Două eleve de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea se află în stare gravă la Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, în urma unui accident petrecut duminică pe DN1, în zona localităţii clujene Poieni. Tinerele au nevoie de sânge, astfel că apropiaţii au făcut un apel pentru donare de sânge.

Andra Firez, în vârstă de 18 ani, mergea împreună cu familia spre casă, spre Oradea, după ce a luat niște meditații la Cluj-Napoca. Tânăra era însoțită de o prietenă, Miruna Pîrja, cele două pregătindu-se pentru admitere la Facultatea de Medicină din Cluj.


Andra și Miruna au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca, unde au intrat imediat în sala de operație. Din cauza rănilor suferite și a intervențiilor chirurgicale, cele două au pierdut foarte mult sânge, motiv pentru care apropiații acestora fac apel la populație pentru a dona sânge.

"Despre una dintre ele pot să vă spun că este un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism complex; azi noapte a suferit o intervenţie chirurgicală pentru ruptură de splină. Mai are un traumatism sever renal, un traumatism toracic, o dilacerare pulmonară. În prezent este în comă, este cu un Glasgow 3, este în afara resurselor neurochirurgicale şi, în consecinţă, este un prognostic rezervat", a declarat Monica Costin, director de îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.


Şi celalaltă tânără a fost supusă noaptea trecută unei intervenţii chirurgicale: "A fost operată de o leziune a intestinului subţire şi are un plămân care este drenat, o leziune de coloană lombară. În prezent este internată în terapie intensivă şi este detubată, este trează."

„Dragi prieteni, apelez la voi în ceas de cumpănă a două vieți. Aseară în jurul orei 5, teribilul accident din localitatea Poieni, județul Cluj, a făcut două victime și două persoane grav rănite printre care una din ele este iubita mea! Prieteni/cunoștințe din Oradea sau de oriunde din țară, pierderile de sânge au fost uriașe și doresc să vă cer ajutorul printr-o donație de sânge. Aceasta se poate face oriunde în țară la un centru de transfuzii. Vă rog să menționați numele beneficiarilor la donare: Pîrja Miruna Ioana și Firez Andrada”, a scris iubitul uneia dintre adolescente pe Facebook, mesajul fiind distribuit ulterior de zeci de prieteni, apropiați sau necunoscuți.


La data de 25 februarie, în jurul orei 17:10, pe DN1 E60, pe raza comunei Poieni, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, rănirea gravă a trei persoane și rănirea uşoară a altor trei persoane.

Conform primelor verificări, un bărbat, de 48 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1-E60, pe raza comunei Poieni, dinspre Cluj-Napoca spre Oradea, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o autoutilitară cu semiremorcă, condusă regulamentar de către un bărbat, de 41 de ani, din județul Sălaj. În urma coliziunii, autoutilitara cu semiremorcă s-a răsturnat  perpendicular pe axul drumului.


“În urma impactului cu autoutilitara, autoturismul a fost proiectat pe sensul său inițial de mers și a intrat în coliziune cu un autovehicul condus regulamentar de către un bărbat, de 45 de ani, din Cluj-Napoca. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto în vârstă de 48 de ani și a unei femei, de 45 de ani, pasageră în același autoturism. Două tinere, în vârstă de 18 ani, pasagere în același autoturism, au fost rănite grav. De asemenea, un bărbat, de 67 de ani, din Cluj-Napoca, pasager în celălalt autoturism implicat, a fost rănit grav. Ceilalți doi conducători auto, precum și un pasager din autoturismul condus regulamentar, au fost răniți ușor”, transmite IPJ Cluj.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter