Actualitate

Efectele ninsorilor şi ale vântului. Derapaje ale maşinilor, drumuri blocate şi copaci doborâţi.

În ultimele 24 de ore s-au semnalat efecte ale ninsorii şi vântului puternic în 10 localităţi din şapte judeţe, printre care şi judeţul Cluj, constând în derapaje uşoare ale maşinilor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborâţi de vânt.

Potrivit IGSU, în urma viscolului, a ninsorii abundente şi a vântului puternic, în cursul nopţii nu au fost înregistrate victime sau alte situaţii care să pună în pericol comunităţile.

În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în 10 localităţi din judeţele Bacău, Botoşani, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Tulcea şi Teleorman, constând în derapaje uşoare ale autoturismelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborâţi de vânt, scrie Mediafax.


S-a intervenit cu utilaje aparţinând autorităţilor locale şi în judeţul Constanţa, între localităţile Ciocârlia şi Cobadin, pentru deblocarea a două autoturisme cu opt persoane, care nu au mai putut înainta din cauza ninsorii. Situaţia a fost remediată în scurt timp.

Începând de duminică seara, la nivelul IGSU a fost activată grupa operativă pentru monitorizarea evoluţiei situaţiei din teren şi coordonarea echipajelor de intervenţie.


În sprijinul unităţilor din judeţele aflate sub avertizare cod portocaliu au fost dislocate şase autoşenilate, opt autofreze şi patru autospeciale de transport personal şi victime multiple. În funcţie de evoluţia situaţiei operative, echipajele de intervenţie pot fi suplimentate cu tehnică şi personal din zonele care nu se află sub avertizări de vreme severă.

De asemenea, la nivel judeţean au fost convocate comitetele pentru situaţii de urgenţă pentru a fi dispuse măsurile preventive şi operative pentru parcurgerea în condiţii de siguranţă a valului de ninsori şi temperaturi scăzute. La sediile primăriilor din zonele aflate sub cod portocaliu de ninsori şi viscol este asigurată permanenţa şi au fost luate măsuri pentru identificarea spaţiilor pentru cazarea persoanelor rămase înzăpezite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter