Actualitate

Protest spontan în centrul Clujului

Câteva zeci de clujeni au ieșit în stradă, vineri la prânz, ca să își arate susținerea față de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Protestul spontan vine după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi seara că o va revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș, a ieșit în fața protestatarilor, în stradă,  să discute cu aceștia.


Protestatarii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și s-au adunat în jurul orei 12:00, pe Bulevardul Eroilor, la Clopotul Memorandiștilor. Clujenii care au ieșit la protestul spontan poartă pancarte cu mesaje pe care scrie "Vă vedem" sau "Vă vedem și, oricum, duhniți".

Protestatarii au pornit apoi în marș, de pe Bulevardul Eroilor, către sediul Prefecturii Cluj. Mai multe efective de jandarmi se află la fața locului pentru a menține ordinea și liniștea publică. Protestul este unul pașnic. Manifestanții au afișat și aici o pancartă uriașă pe care scrie "Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie". Un grup de protestatri a intrat în sediul Prefecturii Cluj pentru a discuta cu reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter