Actualitate

Accident cu 10 victime la ieșire din Ilva Mică. Un tânăr, student la Cluj a murit.

Un grav accident de circulație a avut loc ieri seară la ieșire din localitatea bistrițeană Ilva Mică spre Sângeorz Băi, pe drumul național 17D.

sursa foto someseanul.ro sursa foto someseanul.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a activat planul roșu de intervenție, 10 persoane fiind rănite.

Potrivit primelor informații, în accident au fost implicate două autoturisme. Într-un autoturism Volkswagen Sharan se aflau 7 persoane, iar în celălalt, marca Seat, trei persoane.


La fața locului a intervenit  o autospecială de stingere, cu modul de descarcerare, două ambulanțe SMURD și o ambulanță de terapie intensivă mobilă. În sprijinul echipajelor din teren, a fost trimisă și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Din primele informații, în cele două autoturisme implicate au fost 10 persoane (7 persoane într-un autoturism – prevăzut cu 7 locuri și 3 persoane în celălalt autoturism, care ulterior impactului s-a răsturnat). Autoturismul Seat a fost proiectat în afara carosabilului, răsturnându-se apoi pe calea ferată.


Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit mai multe victime, o persoană din autoturismul în care se aflau trei persoane fiind încarcerată, în stop cardio-respirator, motiv pentru care au fost demarate manevrele de resuscitare.

O altă victimă din autoturismul mic a fost găsită în stare de semiconștiență, cu leziuni și traumatisme. Din autoturismul Volkswagen de șapte locuri, două persoane au suferit traumatisme craniene.


Din nefericire, pentru persoana găsită în stop cardio-respirator nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvată, medicii declarând decesul după o oră de manevre de resuscitare. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani din Rodna, student la Cluj, care se întorcea spre casă în autoturismul unui prieten, în vârstă de 19 ani din Sângeorz Băi. Acesta mai călătorea în mașină împreună cu mama sa, o femeie de 41 de ani, care a fost preluată de ambulanță și transportată în stare gravă la spital.

Din celălalt autoturism, Volkswagen, au fost preluate și transportate la spital alte victime, două fiind în stare mai gravă, printre care o tânără de 20 de ani, care era semiconștientă la sosirea echipajelor de salvare.


În autoturismul Volkswagen Sharan, condus de un bărbat de 35 din Năsăud, se afla o întreagă familie. Aceștia se îndreptau spre casă de la Maieru în momentul în care a avut loc teribilul accident, scrie someseanul.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus, în ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul de 19 ani, a fost declarat decedat, la locul accidentului. Alte 6 persoane au fost transportate la spital, prezentau traumatisme și leziuni care, aparent, nu le pun viaţa în pericol. Celelalte trei persoane, dintre care un copil de 13 ani, au refuzat transportul la spital.

Ultimele Stiri
abonare newsletter