Actualitate

Sindicatele din învăţământ au suspendat protestul de joi în urma discuţiilor cu ministrul Muncii

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a decis suspendarea protestului anunţat pentru joi, în urma discuţiilor cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

sursa foto facebook FSLI sursa foto facebook FSLI

"În urma discuţiilor care au avut loc cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a decis suspendarea protestului anunţat pentru mâine (joi-n.r..)", a anunţat ieri printr-un comunicat de presă FSLI.

Miercuri, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a pichetat sediul ministerului Muncii, fiind vorba despre peste 100 de angajaţi din sistemul de educaţie nemulţumiţi de încadrarea în grila de salarizare.


Sindicaliştii au cerut modificarea de urgenţă a Legii cadru nr. 153/2017, privind salarizarea bugetarilor, deoarece, acuză FSLI, a creat discriminări atât în rândul angajaţilor din sistemul bugetar, dar şi în rândul angajaţilor din învăţământ. Pe lângă nemulţumirile salariale, sindicaliştii au ridicat şi alte probleme ale sistemului de educaţie, precum lipsa infrastructurii sau clasele supraaglomerate. FSLI a mai solicitat Ministerului Muncii modificarea Legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard.

Ultimele Stiri
abonare newsletter