Actualitate

Echipa Beard Brothers insuflă spiritul voluntariatului în liceenii clujeni

În toamna anului trecut, asociația Beard Brothers au conceput proiectul YouthHive, prin care și-au propus să ajute zeci de liceeni din Cluj să înțeleagă ce rol important pot să aibă ei în comunitatea în care trăiesc.

În luna octombrie 2017 a luat ființă echipa YouthHive, coordonată de bărboșii din cadrul celui mai nonconformist ONG din țară, Beard Brothers. Echipa a fost formată din 40 de liceen din Cluj, care au participat la diverse training-uri și ateliere prin care au fost pregătiți să conceapă și să implementeze proiecte care pot să aibă un efect benefic asupra comunității.


Liceeni coordonați de voluntari cu experiență


Elevii au fost pregătiți de trei tinere, dar veterane în ale voluntariatului, Alexandra Soare, Anamaria Pop și Anda Culișir.



„Deși știam cum va arăta structura anului, era inimaginabl numărul mare de liceeni pe care urma să îi recrutăm. Astfel, mica noastră echipă, împreună cu coordonatoarele noastre, a intrat în această perioadă de conturare a unei noi echipe mari de liceeni ce aveau să creeze proiecte pentru comunitatea clujeană. În cadrul trainingurilor ținute în luna octombrie, echipa noastră s-a coagulat și membrii echipei au descoperit care sunt interesele lor comune în comunitate: domeniul educației și al industriilor creative. Pe baza acestora ne-am împărțit în trei echipe, fiecare având o idee de proiect și un scop bine definit referitor la modul cum acel proiect va determina un impact în domeniile sus-menționate în comunitatea liceenilor clujeni”, spune Mălina Man, membru al proramului YouthHive.


40 de liceeni, 3 proiecte


În urma activităților la care au participat cei 40 de elevi, după stabilirea principalelor obiective, au fost concepute 3 idei de proiecte care vor fi implementate în perioada martie-iunie 2018. Proiectele au la bază trei mari nevoi ale comunității: educația tinerilor, dezvoltarea pe plan personal și promovarea tinerilor artiști.



„Discutând, am pornit de la problema lipsei de informare a tinerilor în școli pe teme precum educație financiară, sexuală sau politică. Iar dacă exista această informare, ea era transmisă într-o formulă neadaptată valurilor noi de generații. Așa s-au creat proiectele Școala vieții, bazat pe cinci worshopuri de informare, Mindsculpting, proiect ce se bazează pe patru worshopuri de tip autocunoaștere și evoluție personală deopotrivă, dar și festivalul de artă unde artiști încă necunoscuți vor avea ocazia de a se promova și totodată, prin prisma acestui destival, se încurajează spiritul creativ în rândul liceenilor”, a explicat Iulia Anton, elevă în clasa a XI-a și membră a echipei YouthHive.


Cele trei idei de proiecte au provenit din nevoile reale identificate de membrii echipei YouthHive și se axează, majoritar, pe comunitatea tinerilor. Programul YouthHive, program coordonat de către Asociația Beard Brothers încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului filantropic al acestora.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter