Actualitate

Clujenii, aşteptaţi la Balul Operei 2018

În premieră, Sala Mare a Operei Române se transformă în sală de bal, iar clujenii sunt invitați la vals. Clujenii au ocazia să îi susțină pe tinerii artiști talentați din cadrul Transylvanian Opera Academy.

Opera Naţională din Cluj-Napoca preia organizarea Balului Operei, brand concesionat instituţiei de cultură de omul de afaceri Daniel Metz, CEO al NTT Data România şi sponsor al evenimentului, după ce l-a cumpărat de la fostul producător Matei Miko. Acesta va rămâne consilier onorific.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca îi invită pe clujeni să participe la Balul Operei, sâmbătă, 3 martie 2018, începând cu ora 19:00, un eveniment marcant pentru mediul cultural și artistic din Cluj-Napoca.Balul Operei se va desfășura după un concept nou dedicat clujenilor, bucurându-se de bogata tradiție care i-a completat identitatea, începând cu prima ediție dezvăluită publiculuiîn anul 1985.


Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca se va transforma, în premieră, în sală de bal, iar clujenii sunt invitați la dans! O noutate este astfel anul acesta amplasarea scenei: o platformă va acoperi scaunele din sala şi se va uni cu scena operei.

După programul artistic, participanții la bal se vor bucura de un program de dansuri de societate în Sala Mare, care va fi reorganizată special pentru acest eveniment.


”Mă bucur că, de anul acesta, Balul Operei a revenit sub egida Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, fiind pentru noi o ocazie deosebită să oferim publicului clujean un repertoriu ales în mod special pentru a celebra Anul Centenarului Marii Uniri.

Vrem ca ediția din 2018 să insufle Balului Operei autenticitatea și strălucirea unui veritabil Bal vienez al Operei, iar premiile de excelență vor sublinia, din nou, aprecierea pentru valorile autentice. Iar transformarea, în premieră, a Sălii Mari în sală de bal va fi o surpriză pe care, suntem siguri, clujenii o vor aprecia foarte mult.


Sunt puse în vânzare mai multe categorii de bilete și dorim să sprijinim, din profitul realizat și din donații, activitatea tinerilor talentați din cadrul Transylvanian Opera Academy, singurul program din România de formare și perfecționare a tinerilor artiști de operă ”, a declarat dr. Florin Estefan, Manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Programul artistic al serii va cuprinde momente lirice și coregrafice speciale, susținute de Orchestra, Soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Programul balului, ce onorează Anul 2018 dedicat Centenarului Marii Uniri, va include totodată momente muzicale reprezentative din repertoriul dramatic și instrumental autohton.


Participanții Balului Operei 2018 vor susține, atât prin achiziția biletelor la eveniment, cât și prin donații oferite în seara acestuia,programul de burse lunare pentru cei 11 artiști care fac parte din Transylvanian Opera Academy (TOA). Este cel mai recent proiect cultural-artistic și academic al Operei Române și urmărește formarea și îndrumarea către excelență a unor tineri promițători care, prin reușita în cadrul unei sesiuni de audiții, se bucură de privilegiul unui an de studiu cu artiști consacrați.

Ca în fiecare an, în cadrul Balului Operei se oferă Premii de excelență în domeniul artistic, ediția 2018 a Balului Operei onorând rezultatele deosebite prin următoarele trei premii:


Premiul “Alexandru Fărcaș” pentru tinere talente (o operă de artă oferită de Remus Pop din colecția sa personală)

Premiul “Dimitrie Popovici-Bayreuth” din partea Operei Române

Premiul “Seniorii Cetății” din partea Consorțiului Universităților Clujene (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Academia de Muzică "Gheorghe Dima" Cluj-Napocaşi Universitatea de Artă şi Design Cluj).

abonare newsletter