Actualitate

Gospodăriile vor trebui să aibă obligatoriu hidranți

Ministrul Dezvoltării a iniţiat un proiect legislativ prin care obligă dotarea gospodăriilor cu hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu. Nerespectarea acestuia se va sancţiona cu amenzi de până la 50.000 lei.

Sursă foto: national.ro Sursă foto: national.ro

Vorbim despre actul normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din țară să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor.

Propunerea Ministerului Dezvoltării constă şi în sancţionarea celor ce se abat de la viitoarele prevederi. Reprezentanţi ai primăriilor din judeţul Cluj vor avea atribuţii de verificare a existenţei hidranţilor în gospodăriile din teritoriu. 


Proiectul prevede și sancțiunile pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați:

“Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:


a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante.”

Până în prezent, actul normativ a fost făcut public la sfârşitul lunii decembrie 2017, implementarea se află la nivel de dezbatere, urmând ca modificarea legii să fie decisă de Guvern prin ordonanţă. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter