Actualitate

Medicul Lucan, la controlul judiciar: Să mă anunţaţi când o să-l omor şi pe Papă. Fantastic, la fiecare transplant tai câte o arteră renală

Medicul Mihai Lucan s-a prezentat, luni dimineaţă, la Secţia 17 Poliţie în cadrul măsurii controlului judiciar dispuse de instanţă, acesta declarând, drept răspuns la acuzaţiile de tentativă de omor, că de fapt, la fiecare transplant pe care-l efectuează el taie câte o arteră renală.

”Să mă anunţaţi când o să-l omor şi pe Papă, că în rest nu ştiu ce am făcut. (…) Fantastic, la fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am făcut o tentativă de omor”, a declarat medicul Mihai Lucan luni dimineaţă.

Acesta a spus că anchetatorii care cercetează tentativa de omor nu au experienţă în domeniu.


”Şi de ce trebuie să fie toate făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu l-am făcut eu. L-a făcut doctorul Suciu, care m-a reclamat. (…) Mai mult decât atât, acesta era primul transplant făcut de acest doctor. S-a speriat, cred, în operaţie. O fi văzut ceva care nu era obişnuit. Era primul transplant pe care l-a făcut. L-am învăţat, vă daţi seama, dar nu toţi pot să înveţe”, a mai spus Mihai Lucan, subliniind că va veni şi vremea când va spune public partea sa de adevăr, scrie Mediafax.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, declarau surse judiciare.


În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui. Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanţa de reţinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziţia corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal şi suma de 5.000 euro, au declarat  surse judiciare.


Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter