Actualitate

Noi detalii despre cazul cățelușei împușcate. Proprietarul ar fi unul dintre vânători

Duminică după-masa, rețelele de socializare „s-au aprins” după ce o filmare cu o cățelușă care a fost împușcată în timpul unei partide de vânătoare a fost distribuită. În urma unei investigații demarată de Direcția Sanitar-Veterinară din Cluj, s-a aflat că proprietarul câinelui era de fapt chiar unul dintre vânători.

Sursă foto: someseanul.ro Sursă foto: someseanul.ro

Un gest de o cruzime halucinantă a avut loc duminică în localitatea Țaga, din județul Cluj. Un grup de vânători, ieșiți la distracție, au împușcat o cățelușă care se afla la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.

Gloanțele au lovit-o în zona capului și în spate. Bărbații au plecat și au lăsat animalul în agonie.


Câinele a fost transportat de urgență la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, însă, din păcate, nu a mai putut fi salvată.

„Câinele este la USAMV, la necropsie din păcate. A murit duminică noapte”, a declarat Ioan Oleleu, directorul adjunct al DSV Cluj.


Din primele informații, câinele aparținea unuia dintre vânători și ar fi fost împușcat din greșeală, ținta fiind, de fapt, un iepure. Reprezentanții DSV Cluj au analizat cazul, care urmează să fie predat pe mâna polițiștilor pentru ca stăpânul să fie tras la răspundere.

„Noi o să analizăm și cel mai probabil vom înainte o plângere la poliție, fiindcă sunt lucruri care nu țin de competența noastră. Chiar acum colegul nostru a luat declarațiile și vom trimite spre soluționare la poliție”, a declarat Ioan Oleleu.


Detalii despre actul de cruzime găsiți aici

 

Etichete: maltratare catel
Ultimele Stiri
abonare newsletter