Actualitate

Pachetele de city break interne, la mare căutare în minivacanţă. Clujul, printre destinaţiile alese.

Cei peste 88.000 de turiști români care au plecat în diverse destinații din țară în minivacanța de 1 Decembrie au cheltuit aproximativ 9,4 milioane de euro pe cazare și servicii de masă, reiese dintr-o analiză a unei organizaţii.

Pachetele de city break interne, la mare căutare în minivacanţă. Clujul, printre destinaşiile alese. Pachetele de city break interne, la mare căutare în minivacanţă. Clujul, printre destinaşiile alese.

Conform analizei, pentru prima oară în ultimii 27 de ani, pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele în orașele turistice europene, potrivit Agerpres.  Spre deosebire de anii în care turiștii români optau pentru city break-uri în orașele din Europa, în minivacanța de 1 Decembrie din acest an aproximativ 39.000 de români au preferat să aleagă și orașele din România, cele mai căutate city break-uri interne fiind la Alba Iulia, Sibiu, Brașov și Cluj Napoca. Tarifele pentru pachetele promoționale de 1 Decembrie au variat între 359-800 lei/persoană.

Cheltuiala medie pentru cazare și mesele incluse a turiștilor români care au preferat destinațiile interne a fost de aproximativ 350 de lei pe sejur, în creștere cu 5% față de anul trecut. Cheltuielile suplimentare, cu drumul și distracția, a fost în medie, de 300 lei pe sejur, pentru fiecare turist.

Ultimele Stiri
abonare newsletter