Actualitate

Proteste masive sunt anunțate în Cluj-Napoca și în alte zeci de orașe din țară

Noi proteste sunt anunţate, duminică, în Cluj-Napoca şi în peste 80 de alte oraşe din România şi din străinătate. Manifestaţiile se reunesc sub sloganul „STOP Legile Justiţiei! Nu scăpaţi!”. În Cluj-Napoca, protestatarii se vor întâlni la ora 18:00 în Piaţa Unirii.

„42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO. 

Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei.
În aceste momente, România este călcată în picioare, coaliția de guvernare nesocotind sau ignorând fățiș opiniile și interesele legitime ale tuturor actorilor din societate”, este o parte din mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului care îi îndeamnă pe români să iasă în stradă.

 

Etichete: piata unirii protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter