Actualitate

DN1R, între județele Cluj și Alba, a fost ÎNCHIS. Circulația mașinilor, INTERZISĂ pe durata iernii

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 1R, între limita judeţului Cluj (Poiana Horea) şi localitatea Mătişeşti (judeţ Alba), a fost oprită, de vineri, ora 18.00, pe toată durata iernii.

Decizia a fost luată din cauza faptului că şoseaua se află în zone de munte, unde deszăpezirea nu se poate face eficient, nu există localităţi, dar se înregistrează fenomene meteorologice extreme.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, de vineri, ora 18.00, a fost interzisă circulaţia rutieră pentru următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN 67C - Transalpina, Obârşia Lotrului (judeţ Vâlcea) – localitatea Curpat (judeţ Alba) şi DN1R, limita judeţului Cluj (Poiana Horea) – Localitatea Mătişeşti (judeţ Alba).


”Instituirea acestor restricţii este necesară deoarece aceste sectoare de drum se află în zone de munte izolate unde nu există localităţi, fiind frecvente fenomene meteorologice extreme (căderi abundente de zăpadă şi viscol). În acestă situaţie nu pot fi desfăşurate activităţile de deszăpezire, iar circulaţia nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă”, anunţă CNAIR.

Pe aceste sectoare este interzisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe perioada sezonului rece. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulaţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter