Actualitate

Tânărul care a fentat securitatea Aeroportului Cluj şi şi-a făcut selfie în cabina piloţilor, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE. Iniţial, el fusese ACHITAT

În urmă cu doi ani, un clujean îndrăgostit a fentat securitatea Aeroportului Cluj, a fugit pe pistă, s-a urcat într-un avion Wizz Air, unde şi-a făcut mai multe selfie-uri, aşteptând decolarea avionului.

Tânărul a reuşit să treacă de securitatea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca fără bilet şi fără să fie controlat. Şi-a făcut mai multe fotografii în cabina pilotului unui avion Wizz Air şi şi-a făcut chiar şi un selfie în cockpit.

Dosarul lui Costin Gabriel Claudiu s-a judecat la Judecătoria Cluj-Napoca. El a fost  acuzat de infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de distrugere.


Judecătorii l-au achitat pentru infracţiunea de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, dar l-au condamnat pentru infracţiunea de distrugere la 2 luni de închisoare.

Împotriva acestei sentinţe, au făcut apel atât procurorii cât şi tânărul.


Judecătorii Curţii de Apel Cluj au desfiinţat sentinţa Judecătoriei condamnându-l pe Costin Gabriel Claudiu şi pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat la 6 luni de închisoare.

Solutia pe scurt: Condamnare după achitare. Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca şi de inculpatul C.C.G., împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Cluj-Napoca, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul soluţiei de achitare dispusă în privinţa infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi rejudecând în aceste limite: Condamnă inculpatul C.C.G. la o pedeapsă de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Menţine pedeapsa de 2 luni închisoare aplicată inculpatului C.C.G. pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Înlătură pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicată de instanţa de fond inculpatului. Constată că infracţiunile au fost comise în forma concursului real de infracţiuni şi contopeşte pedepsele în pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din pedeapsa de 2 luni închisoare, respectiv 20 zile închisoare, rezultând pedeapsa de 6 luni şi 20 zile închisoare. Menţine dispoziţiile referitoare la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi restul menţiunilor aferente acestei instituţii. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate în măsura în care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare avansate de stat în prezenta procedură rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 16 noiembrie 2017.


Judecătorii l-au mai obligat pe tânăr să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune. Pe parcursul termenului de supraveghere condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Munca va fi prestată în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical Creştină din Cluj-Napoca sau al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a reuşit în dimineaţa zilei de 27 ianuarie 2015 să intre prin efracţie într-o zonă restricţionată din interiorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj şi a ajuns la un avion care era garat în apropierea terminalului.


Avionul fusese curăţat şi pregătit pentru cursa pe care urma să o aibă peste câteva ore.

Urcat în cabina avionului, Costin Gabriel Claudiu a folosit bliţul camerei foto a telefonului mobil pentru a-şi face câteva poze. Aşa a fost observat de angajaţii aerogării, care au văzut nişte luminiţe în cabina pilotului. Bărbatul a fost găsit în avion, unde şi-a găsit un loc confortabil în aşteptarea orei pentru decolare.


El a susţinut atunci că a recurs la acest gest pentru că voia să ajungă în Anglia la prietena sa, dar nu a mai găsit bilete. 

„Eram în trecere şi m-a invitat domnul pilot până la el în cabină. A spus că îmi face o favoare, dar următorii au să se chinuie...Nu mi-am dat seama la ce se referea în primele secunde...dar coborând pe scările cockpitului şi uitându-mă în urmă...mi-am dat seama imediat. I-am văzut rânjetul, am spus în sinea mea că am să mă duc în munţi. Scârbit de toate lichelele”, spunea Gabriel Costin la vremea respectivă pentru Monitorul de Cluj. Întrebat despre eveniment, clujeanul a declarat că este o „dezinformare” și „intoxicare”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter