Actualitate

Zeci de polițiști au descins în complexul studențesc Hasdeu. Tineri, legitimați și sancționați pe Piezișă - GALERIE FOTO

Poliţiştii au desfăşurat o acţiune cu efective mărite în noaptea de 28 spre 29 octombrie în zona străzii Piezişă din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Cluj, în acţiune au fost angrenaţi poliţişti de ordine publică, rutieri, investigaţii criminale, precum şi poliţişti locali şi jandarmi, care au acţionat în scop preventiv, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în zonele frecventate de studenţi.

"În cadrul acţiunii, au fost legitimate 26 de persoane, fiind sancţionaţi contravenţional 2 tineri. Astfel, unul dintre aceştia a fost sancţionat pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice (drum public), iar celălalt a fost depistat circulând pe strada Piezişă pe sens interzis, fiind sancţionat pentru încălcarea normelor rutiere", transmite IPJ Cluj.


Poliţiştii spun că vor continua acţiunile. Aceștia au oferit și un set de măsuri de autoprotecţie pentru studenţi:

"Evitaţi, pe cât posibil, deplasările la ore târzii, în parcuri, zone slab iluminate şi izolate, terenuri virane, clădiri părăsite, pasaje, străduţe lăturalnice necirculate. La coborârea din mijlocul de transport în comun, la ore târzii, căutaţi să mergeţi aproape de persoanele care se îndreaptă spre aceeaşi destinaţie cu a dumneavoastră. În cazul în care sesizaţi că sunteţi urmăriţi, continuaţi-vă drumul spre o zonă populată, intraţi într-un magazin. Adresaţi-vă primului poliţist întâlnit sau, în caz de nevoie, cereţi ajutor celor din jur. Nu consumaţi din băuturile oferite de necunoscuţi deoarece pot conţine droguri, somnifere. Nu vă faceţi singur dreptate lovind persoanele cu care intraţi în conflict, aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave", spun polițiștii.


Reamintim faptul că, recent, o tânără a fost violată în Hasdeu.

abonare newsletter