Actualitate

Cine ocupă locurile de muncă din Cluj?

Cluj-Napoca este un oraș atrăgător, motiv pentru care, o mulțime de bistriței, băimăreni și sălăjeni ocupă locurile de muncă din oraș.

În ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit un magnet pentru oameni din toate colțurile țării. Acest „oraș de cinci stele” promite un trai mai bun, locuri de muncă, fabrici și uzine, firme de IT, cultură, spectacole, caracteristici apropiate de cele ale orașelor occidentale. Din acest motiv, din ce în ce mai mulți oameni migrează aici. Fie că sunt studenți care au terminat facultățile și au ales să se stabilească în oraș, fie oameni care caută salarii mai mari și au ales Cluj pentru a-și spori calitatea vieții, cert este că în Inima Ardealului, de la un an la anul sunt din ce în ce mai mulți migratori.

Rata șomajului este una foarte mică, iar forță de muncă este extrem de necesară. Angajatorii caută disperați oameni care doresc să lucreze.


În decursul acestui an, Banca Mondială a publicat un raport oficial în care se arată că în Cluj-Napoca, la ultimul recensământ, cel din 2011, în erau 174.000 de persoane angajate. Dintre acestea, 40.462 erau navetiști, iar un număr de peste 54.000 de persoane erau migratori, persoane care au venit din județele adiacente și s-au stabilit aici.

Rezultatul statisticilor din 2011 indică faptul că 6.18 milioane de români și-au schimbat reședința în interiorul țării cel puțin o dată în viață. Asta înseamnă 30.7% din întreaga populație a României.


În Cluj-Napoca, cei mai mulți migratori provin din Zalău și Bistrița, peste 2750 de persoane. Locuitorii din Baia Mare și Turda sunt pe următoarele locuri în top cu peste 2.250 de persoane, iar apoi sătmărenii (peste 2000).

Dintre persoanele migratoare, 46% provin din zona rurală, iar restul de 54% provin din zona urbană.


 

Etichete: banca mondiala
Ultimele Stiri
abonare newsletter