Actualitate

UPDATE. Elevii unui liceu din Cluj AU MIMAT SEX ORAL ÎN GRUP de față cu profesorii. Reacția conducerii școlii și a Inspectoratului Școlar

Scene pornografice la un bal al bobocilor. Mai mulți adolescenţi de clasa a IX-a au mimat sexul oral. Fotografiile au ajuns pe Facebook.

Elevii de la un liceu clujean au mimat în grup o partidă de sex oral, sub privirile amuzate ale profesorilor. Totul s-a petrecut la Balul Bobocilor Telecom 2017.

Fotografiile surprind mai multe eleve, aparent participante la concursul de miss, care mimează sexul oral partenerilor lor, de asemenea elevi. 


Petrecerea a avut loc la Clubul Ring din Cluj-Napoca, iar în timpul unui concurs fetele au trebuit să desfacă cu gura o banană pe care tinerii o țineau între picioare și apoi să o și înghită.

Profesorii de la acest liceu erau și ei de față, dar se pare că nu li s-a părut nimic în neregulă cu ce se întâmpla.


Balul tinerilor boboci de la Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior Cluj-Napoca a avut loc în 20 octombrie.

De asemenea, la acest eveniment la care au participat minori s-a băut pe rupte, dovadă sticlele de alcool care zăceau pe mese.


Setul de fotografii a fost publicat de o adolescentă care se prezintă pe contul personal de Facebook ca fiind din Cluj-Napoca. La descrierea postării ce însoţeşte albumul foto sunt menţionate taguri „balul bobocilor, telecom, a fost nebunie”. 

Fotografiile au provocat un val de indignare online.


Majoritatea comentariilor au criticat modul în care s-a desfăşurat proba şi au cerut să fie luate măsuri.

Directoarea Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior" Cluj-Napoca, Angela Roșca, spune că "școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări nici în școală, nici în afara ei având în vedere dificultatea asigurării securităţii elevilor într-un mediu privat". Mai mult, Colegiul Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior” Cluj-Napoca a declanşat o anchetă după apariția fotografiilor de la Balul Bobocilor.


"Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii. Vom desfăşura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral. Vă pot spune că în numele acestei instituţii, sub egida acesteia nu a fost organizată nicio astfel de manifestare, nicio acţiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio formă niciun cadru didactic şi noi de ani de zile nu organizăm în numele şcolii aşa ceva, părinţii ştiu, elevii ştiu. În mediul privat ce face fiecare... Am constatat de ani de zile că într-un mediu privat, într-un club privat, şcoala nu poata asigura paza şi ordinea, poate scăpa situaţia de sub control", a declarat Roșca.

Între timp, Inspectoratul Școlar Județean Cluj se spală pe mâini pasând în sarcina școlilor decizia de a organiza balurile bobocilor cu asigurarea condițiilor optime de desfășurare.

"Printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare.  În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe  numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev. Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime", transmite ISJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter