Actualitate

Poza cumpărată cu 2 dolari care valorează milioane

În anul 2010, un bărbat a cumpărat trei poze vechi dintr-un magazin de antichităţi. Randy Guijarro a plătit 2 dolari pe acestea. Una dintre ele i-a atras ulterior atenţia, deoarece i s-a părut că în ea apare celebrul Billy the Kid.

Ulterior -a aflat că acest lucru este adevărat, iar imaginea, a doua cu Billy autentificată, valorează milioane de dolari.

Potrivit go4it.ro, prima fotografie autentificată în care apare celebrul personaj din Vestul Sălbatic, făcută în 1880, s-a vândut la licitaţie pentru 2,3 milioane de dolari. 


În fotografia deţinută de Guijarro apare Billy alături de membri din banda lui, numită The Regulaters. A fost făcută la o nuntă în vara anului 1878. 

Pe numele adevărat William Henry Bonney, Billy the Kid a dust o viaţă plină de violenţă în Vestul Sălbatic. A ucis pentru prima dată un om în adolescenţă. Era un bărbat care îi insultase mama. La şaisprezece ani a fost închis pentru furt, a evadat şi a devenit hoţ de vite în Arizona. Billy a fost ucis în 1881 de către şeriful Pat Garrett în Fort Sumner.


 

 

Etichete: fotografie
abonare newsletter