Actualitate

Ambulanța Dej, acțiune de protest în Capitală. Care sunt solicitările sindicaliștilor

Sindicaliștii de la Ambulanță pichetează astăzi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, iar între 11:30 şi 12:30 aceștia vor picheta Ministerul Sănătăţii.

Ambulanța Dej, acțiune de protest în Capitală. Care sunt solicitările sindicaliștilor  sursa foto dej24 Ambulanța Dej, acțiune de protest în Capitală. Care sunt solicitările sindicaliștilor sursa foto dej24

Potrivit dej24.ro, după aceea, protestatarii ar urma să se deplaseze în coloană pe traseul Cristian Popişteanu – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – B-dul Naţiunilor Unite – B-dul Libertăţii şi Piaţa Constituţiei, unde vor sta de la ora 13:15 până la 14:15.

Municipiul Dej este reprezentat la această acțiune de protest de ambulanțierul Sergiu Petruț din cadrul Serviciului de Ambulanță Dej. Acesta s-a deplasat la București alături de alți 60 de angajați ai SAJ Cluj.


Vă reamintim, serviciile de Ambulanţă au declanşat o acţiune de protest la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, iar din 5 octombrie pe toate ambulanţele au fost puse afişe cu inscripţia „Protest naţional”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată.

Cele mai acute probleme semnalate de sindicaliști sunt deficitul de personal şi vechimea maşinilor pe care lucrează. La Cluj, Serviciul Județean de Ambulanţă funcţionează cu 60% din personal, iar o parte dintre angajaţi îşi vor părăsi posturile odată cu intrarea în vigoare în ianuarie 2018 a noii legi a salarizării.


Ambulanţa Cluj deserveşte aproximativ 20% din populaţia judeţului şi a avut anul trecut 114.000 de solicitări, la care se adaugă mult mai multe apeluri de la 112 direcţionate spre Ambulanţă.

În România sunt 10.600 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă, care au deservit anul trecut 3 milioane de solicitări, ceea ce este foarte mult, consideră liderul Sindicatului Ambulanţa Cluj, Rareş Ghilea.

Etichete: sindicalisti protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter