Actualitate

Fostul preot Pomohaci a plecat de la judecată după 7 ore, înainte să afle verdictul

Fostul preot Cristian Pomohaci a plecat joi de la judecata Consistoriului Mitropolitan după 7 ore, evitând presa şi pe susţinătorii lui, înainte să afle verdictul pronunţat în ceea ce-l priveşte.

sursa foto stirileprotv.ro

Membrii Consistoriului Mitropolitan încă deliberează, după ce l-au ascultat pe fostul preot. Surse din Mitropolia Ardealului au precizat că decizia Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu poate fi comunicată în cel mult trei zile de la data judecăţii. Cel mai probabil, în cursul zilei de vineri va fi făcut public verdictul în ceea ce-l priveşte pe Cristian Pomohaci, au adăugat sursele. Decizia Consistoriului urmează să fie comunicată Sinodului de la Mitropolia Ardealului şi apoi va fi făcută publică.

Dacă nu va fi primit înapoi în preoţie, Cristian Pomohaci mai are o cale de atac la Bucureşti.


Fostul preot a venit la judecată salutând jurnaliştii şi răspunzând tuturor întrebărilor cu "mulţumesc". La ieşire, Pomohaci a evitat presa şi a ieşit din curtea clădirii într-o maşină care a venit să-l ia.

Jandarmii chemaţi pentru păstrarea liniştii au avut o misiune uşoară, pentru că susţinătorii lui Pomohaci au fost doar câteva zeci şi paşnici.


Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoţie, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din parohia Moşuni, judeţul Mureş, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.


Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor iar înregistrarea a apărut în presă.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârşit în prezenţa sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întreţină relaţii homosexuale cu el.

abonare newsletter