Actualitate

Cristian Pomohaci încearcă azi să îi convingă pe reprezentanţii Mitropoliei Ardealului că poate rămâne preot

Fostul preot Cristian Pomohaci încearcă, joi, să îi convingă pe reprezentanţii Constitoriului Mitropolitan că merită să rămână preot, la Sibiu urmând să se judece apelul la caterisirea dispusă de în luna iulie, la Alba Iulia. Pomohaci a avut termen două săptămâni să studieze dosarul.

Cristian Pomohaci încearcă azi să îi convingă pe reprezentanţii Mitropoliei Ardealului că poate rămâne preot Cristian Pomohaci încearcă azi să îi convingă pe reprezentanţii Mitropoliei Ardealului că poate rămâne preot

Cristian Pomohaci este aşteptat, la Mitropolia Ardealului, din Sibiu, unde încearcă să îi convingă pe reprezentanţii Consitoriului Mitropolitan că nu este vinovat de acuzaţiile ce i se aduc, de racolare de minori.

Dacă reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan îi vor da dreptate lui Cristian Pomohaci, acesta va putea rămâne preot, însă dacă decizia îi va fi nefavorabilă, rămâne în vigoare caterisirea, decisă la Alba Iulia.


În urmă cu două săptămâni, Cristian Pomohaci a venit la aceeaşi instanţă de judecată preoţească, însă în 19 septembrie a cerut timp pentru studierea dosarului.

În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Consistoriul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.


Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.


Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.


Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter