Actualitate

Acţiune de salvare în zona de munte a judeţului Cluj, după furtunile violente. Intervenţia a durat 10 ore - VIDEO

Polițiștii s-au mobilizat și au organizat o adevărată acțiune de salvare duminică, 17 septembrie, în urma unui apel prin care au fost sesizaţi de faptul că mai multe persoane au rămas blocate într-o zonă de munte, neputând înainta din cauza arborilor căzuți pe drum.

La data de 17 septembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii din Florești şi din Măguri-Răcătău au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în comuna Măguri-Răcătău, cătun Blăjoaia, patru persoane care vizitau împrejurimile au rămas blocate cu autoturismul pe DJ 107T din cauza arborilor căzuți pe drum, în urma furtunii.

“În baza sesizării, polițiștii, împreună cu autoritățile locale, au mobilizat un grup de voluntari și s-au deplasat spre locul indicat. Din cauza arborilor căzuți pe drumul județean, accesul spre zona muntoasă în care se aflau persoanele blocate a fost extrem de dificil, fiind necesară secționarea arborilor cu motofierăstraie și curățarea drumului de crengi pentru înaintare. Pe aproape toată porțiunea de drum, circa 35 de kilometri, s-a intervenit pentru înlăturarea arborilor. La un moment, polițiștii au deviat de la drumul județean și au înaintat prin pădure, timpul de intervenție pentru localizarea și preluarea turiștilor fiind de aproximativ 10 ore.  Pe parcursul drumului spre cătunul Blajoaia, pe DJ107T,  a mai fost găsit un grup de 6 persoane, cu 3 autoturisme de teren, care, în urma intervenției și-au putut continua deplasarea în siguranță spre Cluj-Napoca. În jurul orei 5:00, polițiștii au ajuns la cele patru persoane din cătunul Blăjoaia, acestea fiind aduse în siguranță la sediul unității de poliție. Ca urmare a acestei intervenții, 10 persoane au fost deblocate și aduse în siguranță din zona de munte”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter