Actualitate

Urmările furtunii care a traversat România - 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala au fost afectate . Care au fost efectele la Cluj.

Peste patru mii de pompieri militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 38 de localităţi din 15 judeţe, printre care şi Clujul, şi în Capitală, pentru a înlătura efectele furtunii. Peste 20 de acoperişuri ale unor imobile şi nouă maşini au fost avariate.

Urmările furtunii care a traversat România - 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala au fost afectate de vijelie  Foto arhiva Urmările furtunii care a traversat România - 38 de localităţi din 15 judeţe şi Capitala au fost afectate de vijelie Foto arhiva

Potrivit IGSU, în urma ploilor căzute şi a vântului puternic de miercuri şi din noaptea de miercuri spre joi au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitală şi în 38 de localităţi din 15 judeţe: Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui şi Vâlcea.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din cinci locuinţe şi 23 curţi inundate.


De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție ale I.S.U. Cluj, împreună cu celelalte efective din cadrul M.A.I., au gestionat 20 de solicitări ale cetăţenilor, după cum urmează:

- lichidarea a două incendii (în comuna Izvorul Crişului şi în municipiul Cluj-Napoca);
- degajarea materialelor de construcţii (acoperişuri) şi copaci în 15 cazuri, dintre care 10 ca urmare a fenomenelor meteo extreme din 17.09.2017 si 5 intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo extreme din data de 20.09.2017 (acoperişurile a 5 gospodării din localitatea Chinteni au fost afectate parţial);
- o deblocare de uşă;
- o misiune sprijin SAJ;
-o misiune de asigurare măsuri PSI;


De asemenea, pompierii clujeni au acordat asistenţă medicală de urgenţă în  29  cazuri, dintre care 9 în municipiul Cluj-Napoca, 1 în municipiul Dej, 3 în municipiul Turda, 3 în comuna Floreşti şi restul  în alte zone rurale ale judeţului Cluj..

 

abonare newsletter