Actualitate

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj ''Julius Caesar'', în deschiderea Festivalul de Arte Performative de la Seul

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj ''Julius Caesar'' de W. Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete, va fi jucat în deschiderea Festivalului de Arte Performative - ediţia a 17-a de la Seul, din Coreea de Sud, au informat miercuri reprezentanţii instituţiei de cultură.

Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj ''Julius Caesar'' deschide Festivalul de Arte Performative de la Seul Spectacolul Teatrului Maghiar de Stat Cluj ''Julius Caesar'' deschide Festivalul de Arte Performative de la Seul

Potrivit unui comunicat, Teatrul Maghiar de Stat Cluj este singura companie din România prezentă la festival, alături de teatre din Grecia, Franţa, Irlanda, Marea Britanie, Canada şi Coreea de Sud, scrie Agerpres.  

Festivalul, organizat anual începând cu 2001, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Coreea de Sud şi Asia şi are ca scop prezentarea celor mai importante creaţii ale artelor performative (teatru şi dans) contemporane.

Conform sursei menţionate, Festivalul de Arte Performative de la Seul se desfăşoară timp de o lună, în mai multe locuri, la a 17-a ediţie participând un număr de 17 spectacole din 7 ţări.

Trupa Teatrului Maghiar este prezentă pentru a treia oară în capitala Coreei de Sud, după ce în anul 2011 a participat cu spectacolul ''Richard al III-lea'' de W. Shakespeare, în regia lui Gábor Tompa, iar în 2013 cu ''Strigăte şi şoapte'', regizat de Andrei Şerban.

''Julius Caesar'' a avut premiera în octombrie 2015. Rolul principal este interpretat de Zsolt Bogdán, iar din distribuţie fac parte: Miklós Bács, Gábor Viola, Szabolcs Balla, Emőke Kató, Enikő Györgyjakab, Csilla Albert, Balázs Bodolai, Áron Dimény, Loránd Farkas, Alpár Fogarasi, Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Róbert Laczkó Vass, Ervin Szűcs, Loránd Váta şi János Platz.

Spectacolul ''Julius Caesar'' va avea trei reprezentaţii, pe 15, 16 şi 17 septembrie, la ARKO Arts Theatre din Seul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter