Actualitate

CSM: Peste 360 de minori, condamnaţi, de la începutul anului. În 2016, au fost de două ori mai mulţi

Peste 360 de minori au fost condamnaţi, de la începutul anului până în prezent, cei mai mulţi, respectiv 94, fiind găsiţi vinovaţi pentru furt calificat, potrivit unei centralizări a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

CSM: Peste 360 de minori, condamnaţi, de la începutul anului. În 2016, au fost de două ori mai mulţi CSM: Peste 360 de minori, condamnaţi, de la începutul anului. În 2016, au fost de două ori mai mulţi

Potrivit sursei citate, 365 de minori au fost condamnaţi între 1 ianuarie şi 31 iulie. Dintre aceştia, 94 au fost condamnaţi pentru furt calificat, 50, pentru tâlhărie, 41, pentru tâlhărie calificată, iar 36, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Au fost şi nouă cazuri în care minorii au fost găsiţi vinovaţi de omor şi un copil a fost condamnat pentru omor calificat.


Faţă de acelaşi interval de timp din anul precedent, numărul minorilor care au fost condamnaţi aproape s-a înjumătăţit. Astfel, potrivit centralizării CSM, între 1 ianuriae 2016 şi 31 iulie 2016, au fost condamnaţi 558 de minori. Numărul cel mai mare de condamnări a fost dat, şi în anul precedent, tot în dosare de furt calificat sau tâlhărie.

Pe de altă parte, referitor la dosarele în care minorii au avut calitatea de victime, în acest an, 1.208 copii au fost implicaţi în dosare care au ajuns în faţa instanţei. Cei mai mulţi au fost înregistraţi în cazuri aflate pe rolul curţilor de apel, respectiv 365, urmaţi de ceI de la tribunal, care totalizează 188 de situaţii.

Etichete: furt condamnati minori
Ultimele Stiri
abonare newsletter