Actualitate

Când vor avea taximetriștii DREPTUL să folosească banda dedicată mijloacelor de transport în comun

Primăria Cluj-Napoca a dat luni în folosinţă banda dedicată pentru transportul în comun în zona centrală, pe relaţia Est-Vest, cu o lungime de 1,6 kilometri. Taximetriștii nu au acces pe banda unică de transport în comun. Deocamdată, doar bicicliştii au voie să circule pe ea.

Emil Boc spune că va permite taximetriştilor să staţioneze pe bandă doar pe timpul nopţii, când nu circulă troleibuzele şi autobuzele.

”Comisia de Circulație nu a aprobat ca banda dedicată să fie folosită și de taximetriști. Comisia de Circulație a recomandat ca, la început, să lăsăm banda pentru tranportul în comun și pentru bicicliști. După ce vom vedea cum funcționează vom avea în vedere să permitem și accesul taximetriștilor. Azi, oficial, nu există semn care să permită taximetriștilor accesul pe banda dedicată. Acolo circulă doar autobuzele, troleibuzele și bicicletele. Standul de la Sora a fost relocat pe strada David Ferencz și acolo există numărul de locuri aferente pentru taximetre. Este o străduță cu sens unic. De asemenea, m-am uitat la ce se întâmplă după ora 23.00. Dacă vă aduceți aminte pe strada Memorandumului era o cutumă, nemaifiind transport public, taximetrele parcau și pe banda de la bordură în așteptarea clienților. Acum, odată cu banda dedicată, ei nu mai pot parca acolo. M-am gândit că între orele 23.00 și 4.00 să permitem taximetrelor să stea pe acea bandă dedicată pentru transportul numai pentru a lua clienții. Vom amplasa un semn care să le dea dreptul legal de a sta acolo, între orele 23.00 - 4.00”, a precizat Emil Boc, la un post de radio.

Ultimele Stiri
abonare newsletter