Actualitate

ATENŢIONARE METEO: Cod galben de PLOI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de instabilitate atmosferică și răcire accentuată, valabilă de astăzi, de la ora 18:00, până marți la 8:00.

ATENŢIONARE METEO: Cod galben de PLOI

''În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15 — 20 l/mp și vor fi condiții de grindină'', spun meteorologii.

Conform ANM, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.


Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă. În după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

De asemenea, duminică, de la 23:00 și până luni la aceeași oră, meteorologii au emis Cod galben de ploi însemnate cantitativ. La munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter