Actualitate

Primăria a convocat Comisia de Disciplină în cazul Ionuț Țene

Campania inițiată acum câteva luni pe site-ul de-clic.ro, formulată ca o scrisoare deschisă adresată primarului Emil Boc, a solicitat ca Primăria Cluj-Napoca și Comisia sa de Disciplină să investigheze compatibilitatea activității publicistice a lui Ioan Vasile Țene cu statutul său de funcționar în cadrul instituției pe care Emil Boc o conduce.

Primăria a convocat Comisia de Disciplină în cazul Ionuț Țene Primăria a convocat Comisia de Disciplină în cazul Ionuț Țene

La campania online au aderat în jur de 2500 de persoane. Unii dintre semnatarii acestei petiții online au înaintat Comisiei de disciplină a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și o sesizare.

Care au fost nemulţumirile

Concret, activistul civic Szakáts István a inițiat o campanie sub forma unei scrisori deschise adresată primarului Emil Boc, prin care îi solicită acestuia ca Ionuț Țene să nu îi fie încredințate funcții de conducere, nici măcar temporar.


  "Solicităm ca Primăria Cluj-Napoca și Comisia sa de Disciplină să investigheze compatibilitatea activității publicistice a lui Țene Ioan Vasile cu statutul său de funcționar în cadrul instituției pe care o conduceți. Solicităm ca până la terminarea investigațiilor domnului Țene Ioan Vasile să nu îi fie încredințate funcții de conducere, nici măcar temporar", se arăta în scrisoarea deschisă.

Szakáts István mai atrăgea atenția asupra faptului că " Țene Ioan Vasile a publicat numeroase articole instigatoare la ură împotriva minorităților etnice, comunităților religioase, sau sexuale".


Ionuț Țene este inspector de specialitate al Biroului învățământ, cultură, culte, sport, societate din cadrul primăriei Cluj-Napoca și director editorial al controversatului site de știri Napoca News.

"În scrierile sale, Țene Ioan Vasile dezinformează în mod voit opinia publică înfierând grupuri etnice și religioase ca inamici ai statului și poporului român și se alătură în repetate rânduri valorilor promovate de organizația fascistă Garda de Fier și de Ion Antonescu. Conform Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, funcţionarii publici au obligaţia să se abţină de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii persoanelor fizice sau juridice ori prestigiului corpului funcţionarilor publici", se mai arată în scrisoarea deschisă.


Szakáts István menționa și câteva citate din ideile proliferate de Țene Ioan Vasile:

-Pentru mine e o datorie morală, ca istoric şi conducător al comisiei de înălţare a statuii lui Ion Antonescu la Cluj-Napoca din 2000, să repun în coordonatele istorice ştiinţifice contribuţia militară a mareşalului la apărarea creştinătăţii şi civilizaţiei europene, dar şi ca să se respecte o hotărâre de restaurare a memoriei acestui mare conducător de oaste românească.


-Târgu Secuiesc este un fel de cartier Molenbeek din Bruxelles, unde autoritățile statului nu au access și unde elementele teroriste sau extremiste sunt protejate și integrate într-o comunitate de tip enclavă.

- Pe 15 martie 2016 secuii își vor proclama autonomia maghiară în secuime.


-Criza refugaţilor e de fapt o INVAZIE musulmană organizată.

Reacţia iniţiatorilor

În urma sesizării, Primăria a convocat Comisia de Disciplină pentru data de 14 septembrie.

Szakats Istvan a scris pe pagina sa de Facebook:

„Primăria a convocat Comisia de Disciplină în cazul Țene pentru 14 septembrie. Voi duce acolo un pdf de vreo 50 pagini care dovedesc activitatea prolifică a domnului Țene, arhivate din:

1. www.ionuttene.ro (acum dezactivat)

2. Blogul Noii Drepte (acum dezactivat)

3. napocanews.ro (toate articolele șterse în ultimele 2 luni)

4. niște surprize.

Noroc! Hajrá! Viel Glück! Bakhtalo! Mazel!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter