Actualitate

Ce puteţi face marţi, 15 august, la Zilele Culturale Maghiare

Marți, 15 august, a treia zi a festivalului este ziua în care încep manifestările în Parcul Central, anunţă organizatorii. O serie de evenimente şi manifestări vor avea loc şi în centrul oraşului.

Ce puteţi face marţi, 15 august, la Zilele Culturale Maghiare. Sursa foto ziardecluj.ro Ce puteţi face marţi, 15 august, la Zilele Culturale Maghiare. Sursa foto ziardecluj.ro

- de la 12.00 la 12.30, va avea loc un concert de orgă la Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu

- între 12.00 și 17.00, la Facultatea de Teatru și Televiziune UBB, sala 43, are loc Proiecția scurtmetrajelor realizate de studenții Facultății de Teatru și Televiziune, limba maghiară, din cadrul UBB. Filmele sunt cu subtitrare în limba română și engleză. 


- la ora 13.00, la Muzeul de Artă, se va face un Tur ghidat în limba română al expozițiilor Dóczy Berde Amál – selecții din operă și Parcursul artistic al lui Paulovics László. Ghid va fi muzeograful Iakob Attila.  

- la ora 17.00, în Spațiul comunitar K+ (str. Memorandumului nr. 3, subsol) va fi vernisată expoziția de fotografie ''Castel în Transilvania''. Expoziția este parte organică a programului ''Castel în Transilvania'' derulat de Grupul PONT. Colaboratorii Grupului PONT au suprins în imagini foarte multe castele și conace transilvănene, clădiri cu o istorie de mai multe sute de ani, dintre care unele au și astăzi splendoarea de odinioară, iar altele sunt aproape de surpare.


- de la ora 17.00, pe scena din Parcul Central, va începe concertul pentru copii al trupei Kolompos. O formație cunoscută în Ungaria de la sfârșitul anilor '80, trupa Kolompos este una dintre cele mai populare formații în rândurile copiilor maghiari, reușind să prezinte muzica și dansurile populare, dar și vechile tradiţii maghiare într-o formă vie, atrăgându-i pe copii și pe părinți către acestea.

- tot în Parcul Central, dar de la ora 19.00, va avea loc concertul trupei Pál Utcai Fiúk (PUF). Cunoscuți încă din 1983-1985, băieţii punk de pe str. Pál și-au lansat primul album ''Ha jön az álom'' (''Dacă vine visul'') la sfârșitul anilor '90. De-a lungul celor 25 de ani de existență, perioadele de liniște în care trupa concerta doar în câteva cluburi au alternat cu perioadele productive și energice, cu concerte în săli mari și albume scoase anual. În prezent, formaţia concertează constant și lucrează la un nou album.

Ultimele Stiri
abonare newsletter