Actualitate

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului - Călugării de la Nicula pregătesc 20.000 de sarmale şi tot atâtea felii de cozonac pentru pelerini

Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi să se roage cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, călugării pregătind câte 20.000 de sarmale şi felii de cozonac.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului - Călugării de la Nicula pregătesc 20.000 de sarmale şi tot atâtea felii de cozonac pentru pelerini Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului - Călugării de la Nicula pregătesc 20.000 de sarmale şi tot atâtea felii de cozonac pentru pelerini

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, luni, că la manifestări sunt invitaţi înalţi ierarhi ortodocşi din Ucraina şi Franţa.

”Zeci de mii de pelerini sunt aşteptaţi cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula. În noaptea de luni spre marţi icoana va fi scoasă din biserică şi se va înconjura biserica, iar marţi de la ora 9 va fi oficiată slujba de Liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ. Din sobor mai fac parte mitropolitul Luca, de Zaporozhye şi Melitopol din Ucraina, mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, care vine de la Paris, şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Emilian Crişan”, a spus Ivanov.


Potrivit acestuia, călugării de la Mănăstirea Nicula pregătesc pentru pelerini 20.000 de sarmale şi 20.000 de felii de cozonac.

Luni are loc o procesiune care va pleca din Gherla spre Mănăstirea Nicula, la care vor participa sute de credincioşi ortodocşi, conduşi de mitropolitul Andrei Andreicuţ.


De asemenea, un pelerinaj spre Nicula va fi organizat, luni, tot din Gherla, şi de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, iar marţi va fi oficiată Liturghia la biserica parohială din sat de episcopul Florentin Crihălmeanu.

Ordinea şi liniştea publică la Nicula vor fi asiguate de peste 250 de jandarmi.  (Mediafax)

Etichete: nicula pelerini sarmale
Ultimele Stiri
abonare newsletter