Actualitate

Untold 2017. Zeci de sancţiuni în prima zi de festival. Cele mai dese încălcări ale legii

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat în prima zi de a festivalului Untold 30 de sancţiuni contravenţionale, fără a fi raportate însă incidente majore.

“Forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 14.000 lei, cele mai multe pentru abateri constatate la legea privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru abateri constatate la legea privind protejarea populatiei împotriva unor activității comerciale ilicite”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Cluj.

Totodată, în cursul zilei de ieri, potrivit forţelor de ordine, au fost înregistrate 8 sesizări privind săvârşirea unor fapte penale, cele mai multe pentru deținerea de substanțe ilegale.


În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.

În domeniul situaţiilor de urgenţă, 322 de persoane au primit îngrijiri de prim-ajutor şi asistenţă medicală în spitalul mobil, în punctele fixe pentru prim-ajutor şi prin intermediul celor 11 echipe mobile de paramedici, ce patrulează în toate locaţiile unde au loc activităţi ale festivalului.


Potrivit Jandarmieriei Cluj, în șapte cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, afecțiunile înregistrate în general au fost remediate pe loc.

“Nu au fost sesizate situații care să impună intervenția patrulelor mobile de prevenire și stingere a incendiilor din perimetrul festivalului, în prima zi de desfășurare a acestuia. Pentru buna desfășurare a acestui festival, activitățile de control pe domeniul prevenirii situațiilor de urgență vor continua. Reprezentanţii forțelor de ordine recomandă celor care urmează să participe la acest eveniment, să-și supravegheze obiectele de valoare deținute, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanțe interzise de lege”, mai spun reprezentanţii Jandarmeriei Cluj.


Organizatorii Untold estimează o participare, în toate cele patru zile ale evenimentului, de peste 300.000 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter