Actualitate

Pomohaci, cel mai aplaudat cântăreţ la Jina; a făcut dedicaţii, iar mame cu copii au urcat pe scenă

Cristian Pomohaci, exclus vineri din preoţie, a fost cel mai aplaudat cântăreţ de muzică populară la cel mai vechi festival din România, cel din comuna sibiană Jina, unde au fost prezenţi ciobani din judeţele Sibiu, Alba, Vâlcea şi Argeş

Pomohaci a făcut şi dedicaţii pentru preotul din comuna Jina, care însă nu a fost de faţă.

"Daţi-mi voie să fac o dedicaţie specială slujitorului sfântului altar care slujeşte aici, în Jina, părintelui dumneavoastră. Să-i sărut mâna sfinţită şi să-i spun prin intermediul cântecului lui Cristian Pomohaci: toată casa are o cruce, numa cine poate o duce", a spus de pe scenă fostul preot.


Pomohaci a fost primit cu aplauze şi a primit flori de la zeci de admiratori care au urcat pe scenă, unii împreună cu copiii. Printre cei care au urcat pe scenă şi i-au dat flori s-a aflat şi un tânăr preot din Sibiu, care nu a purtat sutană.

Fostul preot a cântat şi glumit 40 de minute cu cei prezenţi, dar a refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor.


Un grup de fani ai lui Pomohaci l-a protejat la urcarea şi coborârea de pe scenă pe fostul preot.

La festivalul de la Jina au fost prezenţi sâmbătă şi duminică aproximativ 10.000 de oameni, potrivit primarului comunei, Vasile Gheorghe Beschiu.


Pentru concertul lui Pomohaci nu au fost necesare măsuri speciale de protecţie, au declarat, duminică, organizatorii festivalului.

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.


"În urma judecării cazului părintelui Pomohaci, Consistoriul Eparhial s-a pronunţat şi a decis caterisirea părintelui Cristian Pomohaci, adică pierderea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti. Decizia a fost aprobată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, este executorie, dar nu irevocabilă. Poate fi atacată în termen de 15 zile la Mitropolie", a declarat, vineri, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.


Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, "ceva special", amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

abonare newsletter