Actualitate

Ziarul Zaman CONTESTĂ AMENDA aplicată de Poliția Locală. A făcut primarul EMIL BOC EXCES DE ZEL?

Reprezentanţii Ziarului Zaman amendat zilele trecute de Primăriea Cluj Napoca precizează că publicația Zaman România este o publicație legală, care funcționează în baza legislației româneștiîn domeniu, fiind înregistrată la OSIM încă din 17 martie 2016.

Ziarul Zaman România va contesta în termenul legal amenda dată de Poliția Locală din Cluj-Napoca Ziarul Zaman România va contesta în termenul legal amenda dată de Poliția Locală din Cluj-Napoca

“În urma materialelor apărute în presa din România, privind amenda aplicată de Poliția Locală Cluj Napoca pentru  distribuirea gratuită a ziarului Zaman România, în cadrul evenimentului Festivalul Turcesc și Festivalul Multiculturalității, desfășurat  în perioada 14-16 iulie la Cluj Napoca, conducerea ziarului Zaman România precizează că publicația Zaman România este o publicație legală, care funcționează în baza legislației româneștiîn domeniu, fiind înregistrată la OSIM încă din 17 martie 2016.

De asemenea, prezența standului ziarului Zaman România în cadrul evenimentului desfășurat la Cluj Napoca este legitimă, existând un protocol de colaborare între publicația noastră și organizatorii evenimentului privind distribuirea gratuită a ziarului în zona în care se desfășoară Festivalul.


În ceea ce privește caracterul,,propagandistic,, al ziarului Zaman România, invocat de către Poliția Locală, precizăm că toate materialele publicate în ziar sunt preluări din presa din România sau din presa internațională  despre situația din Turcia, despre încălcarea drepturilor omului și despre confiscarea libertăților cetățenești de către puterea de la Ankara”, spun reprezentanţii publicaţiei.

Astfel, aceştia anunţă că ziarul Zaman România va contesta în termenul legal amenda dată de Poliția Locală din Cluj Napoca reprezentantului ziarului.


„Conform informațiilor primite de la colegii ziariști din România, acțiunea Poliției Locale din Cluj, care a amendat reprezentanții ziarului și a confiscat peste 1500 de ziare, are la bază presiunile făcute în această direcție de către Ambasada Turciei la București și de către Consulatul onorific al Turciei la Cluj Napoca.  Pentru oficialii turci, libertatea de exprimare nu mai este de mult un drept, dovadă în acest sens fiind sutele de ziariști turci aflați în închisorile din Turcia, din cauza opiniilor exprimate public.

Ziarul Zaman România va rămâne consecvent principiilor sale și va scrie în continuare despre drepturile omului, despre abuzurile din Turcia, despre nevoia de libertate a poporului turc și despre adevăr, indiferent de presiunile pe care le vor face  în continuare reprezentanții regimului Erdogan”, mai spun reprezentanţii ziarului.


Vă reamintim, ziarul "Zaman – România", care conţine articole pro-Fethullah Gulen şi anti-Erdogan, a fost distribuit gratuit cumpărătorilor la Festivalul Turcesc care a avut loc la Cluj-Napoca, organizat, printre altele, de Fundaţia Lumina, apropiată de clericul Gulen, oponent al preşedintelui Turciei.

Ziarul "Zaman" din Turcia a avut un ton critic la adresa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar după puciul eşuat din iulie 2016 a fost preluat sub control de stat, având în prezent o linie editorială pro-guvernamentală.


Primăria Cluj-Napoca a solicitat organizatorilor festivalului turcesc de la Sala Sporturilor să înceteze distribuirea ziarului "Zaman" și le-a aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate.

"Primăria Cluj-Napoca a solicitat în mod expres organizatorilor Festivalului Turcesc «Descoperiți cultura și bucătăria turcească», care se desfășoară la Sala Sporturilor, să înceteze distribuția ziarului Zaman și să desfășoare manifestația conform solicitării și scopului aprobat. Primaria Cluj-Napoca respinge orice implicare sau susținere a activităților de distribuire de publicații cu caracter politic de către organizatorii festivalului și le-a solicitat acestora păstrarea caracterului multicultural al manifestării aprobate. Primăria a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale pentru nerespectarea scopului manifestării aprobate și lipsa autorizației pentru distribuția de publicații", au declarat duminică reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter