Actualitate

Protest anunţat duminică la Cluj. Cod roşu la DNA

Sute de clujeni sunt aşteptaţi duminică, 9 iulie, în Piaţa Unirii la un protest organizat şi anunţat pe Facebook. “Cod roşu la DNA” este evenimentul creat care cheamă la proteste toată România. Peste 100 de clujeni s-au arătat interesaţi de eveniment, care este programat să înceapă la ora 19.00.

“Penalii din politică au declanșat atacul final pentru blocarea DNA. Primul subiect major pus pe agenda publică de noul guvern vizează vechea preocupare a infractorilor și inculpaților din politică: decapitarea DNA. Atacul a fost declanșat luni de ministrul Justiției, Tudorel Toader sub pretextul unui nou control la DNA. A fost amplificat la televiziunile și în ziarele cu patroni condamnați sau inculpați care au interese comune cu polticienii corupți unde s-a declanșat o campanie de denigrare a conducerii DNA”, spun organizatorii protestului.

Protestatarii consideră că “acest demers este împotriva interesului public de continuare a operațiunilor care combat corupția și afectează grav principiul independenței Justiției”.


“Nu e vorba de doctrine politice, de stânga sau de dreapta. E vorba de persoane cu dosare penale, condamnați și inculpați, care folosesc puterea provenită din voturile acordate partidelor pe care le reprezintă pentru a-și rezolva problemele penale. Un grup de persoane cu probleme penale, condamnați și inculpați, nu poate forța decapitarea unei instituții din sistemul judiciar”, se arată pe pagina evenimentului.

Aceştia mai amintesc că duminică, 2 iulie, pe ploaie torențială, aproape 2.000 de protestatari au avertizat noul guvern că nu vor accepta bocarea DNA.


“Guvernul și gruparea politicienilor cu probleme penale au ignorat acest semnal, au declanșat noul asalt asupra conducerii DNA și au mobilizat propaganda TV care face jocurile mafiei. Este un nou asalt asupra DNA într-un context mai grav decât până acum pentru că politicienii penali au depășit bariere importante. Curtea Constituțională nu mai e o barieră pentru ei. În Consiliul Superior al Magistraturii au parte de sprijin. Din interiorul DNA sunt procurori care au înregistrat ședințele și le-au oferit televiziunii unui inculpat fugar. Este un context mult mai grav decât până acum, de aceea acum situația e mult mai periculoasă și reacția noastră trebuie să fie fermă”, mai arată organizatorii.

“Noi în stradă = ei după gratii și Justiție independentă


Noi acasă = ei în libertate, o Justiție sub control politic și încă o generație pierdută

Duminică ieșim iar în stradă pentru a suține independența Justiției, pentru a susține DNA și pentru a arăta mafioților că nu pot trece peste bariera rezistenței oamenilor cinstiți”, se încheie apelul făcut pentru protestatari.

abonare newsletter