Actualitate

Creditor „surpriză” la RADP Cluj

<p />Banii angajaţilor Regiei, popriţi de GPI Turism, ajung în conturile Direcţiei de Finanţe Cluj.

În cazul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj (RADP Cluj) care are conturile blocate din cauza unei datorii la GPI Turism din Zalău, situaţia pare să se înrăutăţească.

Ieri dimineaţă, la întâlnirea cu reprezentanţii GPI Turism şi executorul judecătoresc pentru a încerca deblocarea salariilor angajaţiilor, reprezentanţii RADP Cluj au aflat că mai au de-a face cu un creditor: Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj.


„Ne-am trezit cu toţii într-o situaţie cel puţin ciudată. Banii popriţi de executor nu mai merg la GPI Zalău, ci la Direcţia Finanţelor, că cică şi acolo datorăm bani. Vorba aceea, când doi se bat, al treilea câştigă. Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât Mihai Costin, directorul Finanţelor, a fost prezent luni la şedinţa comisiei de dialog social de la Palatul Administrativ şi nu a intervenit deloc în discuţie, ca peste noapte să se trezească că le datorăm şi lor bani. În orice caz, noi vom contesta în instanţă decizia executorului judecătoresc, astfel încât să putem da salariile oamenilor. Sperăm să se întâmple asta în cursul săptămânii viitoare”, a declarat pentru Monitorul Olimpiu Tescaru, preşedinte al sindicatului din RADP Cluj.

Directorul RADP Cluj, Ioan Morocăzan, a declarat la rândul său că situaţia este tensioanată şi că nu mai poate fi perpetuată la nesfârşit. El a mai adăugat faptul că cei care blochează activitatea RADP în această perioadă ar trebui să se gândească la consecinţe. „Dacă oamenii nu au salarii, nu lucrează. Dacă nu lucrează, nu avem profit, deci nici nu ne putem plăti datoriile. Aşa că pierde toată lumea”, a argumentat Morocăzan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter