Actualitate

Drumul Florești-Grigorescu nu este pe placul lui Boc. "Ne-am trezit cu această situație. Nu este centură"

Inaugurat ca o așa zisă centură de nord a Floreștiului, drumul în lungime de 9 kilometri dă mari bătăi de cap clujenilor care locuiesc pe strada Donath din Grigorescu.

Săptămânal, clujenii care locuiesc pe strada Donath se plâng de traficul infernal și de ambuteiajele care se formează la capătul cartierului Grigorescu.

"Acea centură nu este făcută de Primăria municipiului Cluj-Napoca și nu avem nicio legătură cu ea. Este un drum pe care Primăria Florești l-a amenjat într-o formă sau alta, noi pur și simplu ne-am trezit cu acel drum la capătul Grigorescu. Nu a fost gândit de către noi și este un drum care vine practic și e amenjat de către Florești. Ne vom uita cu maximă atenție la ce se întâmplă în acea zonă întrucât cetățenii din Grigorescu sunt serios afectați de situația de acolo. Este o zonă și în extravilanul municipiului Cluj-Napoca care este în continuare acelei centuri care vine din Florești. Nu îi spun centură pentru că nu este centură, nu a fost gândită, nu a fost concepută ca o centură", a declarat primarul Emil Boc, joi, la o emisiune la radio.


În urmă cu câțiva ani, în lipsa unei alte soluţii, autorităţile din Florești au decis să transforme un drum de exploatare destinat agricultorilor, în variantă ocolitoare. Drumul porneşte de la capătul cartierului Grigorescu, traversează barajul din Floreşti şi iese în sensul giratoriu de la intersecţia DN1 cu strada Eroilor.

"Nu știu ce are de gând Primăria Florești să facă cu acel drum. Noi nu am avut acolo în vedere o centură ocolitoare. Situația celor din Grigorescu este cunoscută, nu mai putem aglomera traficul pe Donath. Ne-am trezit cu această situație în urma amenajării de către Florești a acelui drum", a mai spus Boc.


Primarul Clujului a mai declarat că o mini centură va fi construită în spatele mall-ului din Florești.

"Cu Florești colaborăm acum la realizarea unei mini centuri. Florești urmează să realizeze o centură care vine prin spatele centrelor comerciale și ajunge în Valea Gârbăului, iar de acolo 1,8 kilometri aparțin Primăriei Cluj, la capăt la Bucium. Noi deja lucrăm la cei 1,8 kilometri de a-i amenaja la standardele de circulație, astfel încât atunci când Floreștiul va termina partea sa de centură, să fie o alternativă la intrarea în Cluj. Partea din Grigorescu nu este o centură, este un drum utilizat din cauza aglomerației de pe DN1", a conchis Boc.

abonare newsletter