Actualitate

Legea salarizării, depusă la Parlament

Proiectul legii salarizării unitare, prezentat de PSD pe 10 aprilie, a fost depus, luni, la Parlament. Acesta prevede, printre altele, înlocuirea tichetelor de masă cu indemnizaţii de hrană anuale, la nivelul a două salarii de bază minime brute, excepţie făcând personalul din apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.

Legea salarizării, depusă la Parlament Legea salarizării, depusă la Parlament

Întrebată despre înlocuirea tichetelor de masă cu norma de hrană, ceea ce ar însemna pentru unii bugetari, per ansamblu, câteva sute de lei anual în minus, Olguța Vasilescu a declarat că s-a ales varianta normei de hrană pentru că ar fi mai sigură și că tichetele „nu se dădeau pentru toți salariații”.

Articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizaţia de hrană. Acesta prevede ca ordonatorii de credite să acorde "indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată".


De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a mai precizat că, față de forma prezentată public acum două săptămâni, au apărut mici modificări, în special în ceea ce privește coeficienții salariali din Educație. Modificările ar fi fost operate ca urmare a discuțiilor care au avut loc, în ultima perioadă, cu sindicatele din învățământ.

După cum au dat asigurări reprezentanții PSD, proiectul legii salarizării unitare ar urma să fie adoptat în Parlament până în luna iunie, pentru a se putea aplica de la 1 iulie. Totuși, există mai multe indicii care pun sub semnul întrebării data de 1 iulie.


Proiectul a fost semnat de 205 parlamentari PSD și ALDE.

Etichete: legea salarizarii
Ultimele Stiri
abonare newsletter