Actualitate

Cel mai rapid barman e din Cluj

<p /><img src="documente/stories/07_iulie/29_ziua/12 barman marian porumb locul i.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Săptămâna aceasta s-a dat startul celei de-a treia ediţii Barmaniada, cu etapa de Speed Service.

Concurenţi din toată ţara s-au întrecut pentru titlul de cel mai rapid barman. Proba pentru care participanţii s-au antrenat intens a constat în a servi în cel mai scurt timp două beri şi şase cocktailuri: două long drinks, un cocktail martini, un cocktail frozen, un iced tea şi un cocktail multi liqueur. Membrii juriului au punctat însă nu numai rapiditatea, dar şi acurateţea tehnicii de lucru şi corectitudinea reţetelor.

Câştigătorul titlului de cel mai rapid barman a fost clujeanul Marian Porumb, care a reuşit să servească perfect toate cele opt băuturi într-un minut şi 33 secunde. Marian Porumb are 25 de ani şi lucrează de cinci ani ca barman.


Şi locul trei a fost ocupat tot de un clujean, Daniel Ursan, care a reuşit să servească băuturile într-un minut şi 30 secunde. El are o experienţă de patru ani în domeniul bartendingului. Un alt premiu a ajuns la Cluj prin Ioana Marian, pentru precizia cu care a lucrat în spatele barului.

Aceasta a fost prima provocare dintr-o serie de şase etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat “Barmanul Anului 2011 în România”. Următoarea etapă a competiţiei se va desfăşura pe 30 august.


Barmaniada se află la cea de-a treia ediţie iar deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt Marjan Kukuneshoski în 2009 şi Sergiu Biriş în 2010.

abonare newsletter