Actualitate

Ocoalele silvice au regenerat 1000 de hectare

<p> </p> <p /><img src="documente/stories/07_iulie/28_ziua/z4-impadurire.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />993 de hectare de terenuri din judeţele Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au fost regenerate de ocoalele silvice private.

52 dintre acestea se găsesc în judeţul Cluj. Ocoalele silvice de stat au regenerat 278 de hectare în judeţul Cluj.

Aproape 20 de hectare de teren din judeţul Cluj au fost împădurite integral în primăvara acestui an de către ocoalele silvice private, cu aproape 5 hectare mai mult decât prevedea programul anual.


Cele 20 de hectare sunt în comunele Mărgău şi Valea Ierii.

Potrivit datelor Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Cluj, în cele patru judeţe aflate în subordinea instituţiei, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Alba au fost împădurite integral în primăvara lui 2011, 549 hectare, faţă de un program anual de 482 hectare, mare parte din suprafaţă fiind în fondul forestier administrat de ocoalele silvice private. În plus, conform informaţiilor conducerii ITRSV Cluj, în cele patru judeţe au fost refăcute 4,7 hectare de teren în urma calamităţilor.


„În judeţul Cluj nu au existat calamităţi în anul 2010 care să necesite refacerea plantaţiilor”, a declarat Grigore Avram, inspector şef al ITRSV Cluj.

Programul total de regenerări pe anul 2011 al ocoalelor silvice private a fost de 975 de hectare, din care 52 de hectare în judeţul Cluj, realizându-se 993 de hectare, din care 56 de hectare în judeţul Cluj.


278 ha de teren, regenerate de ocoalele silvice de stat

Acţiunile de regenerare şi cele din cadrul „Lunii plantării arborilor” s-au desfăşurat în acest an sub auspiciile „Anului Internaţional al Pădurilor”.


Potrivit datelor Direcţiei Silvice Cluj, în primăvara acestui an programul de regenerare în fond forestier de stat a fost de 235 de hectare (127 de hectare regenerări naturale şi 108 hectare împăduriri) şi s-au realizat 278 de hectare, din care 155 de hectare regenerări naturale şi 123 de hectare împăduriri.

„Se constată o diminuare a suprafeţelor care se regenerează ca o consecinţă a reducerii tăierilor de regenerare şi a constituirii unor ocoale private”, afirmă conducerea Direcţiei Silvice Cluj.


960.000 puieţi, folosiţi pentru regenerare

Pentru lucrările de regenerare s-au utilizat 960.000 de puieţi forestieri produşi 99 %  în pepinierele Direcţiei Silvice Cluj, ocoalele reuşind în marea lor majoritate să-şi producă toţi puieţii necesari, transferurile de puieţi fiind reduse an de an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter