Actualitate

Prințul Charles ar putea deveni Prinț de Transilvania

Prințul de Wales ar fi primit propunerea de a deveni Prinț de Transilvania după ce un primar din România i-ar fi oferit moștenitorului Coroanei Britanice posibilitatea de a intra în posesia acestui titlu onorific, conform presei britanice.

Printul Charles în satul Valea Zălanului Printul Charles în satul Valea Zălanului

Într-o scrisoare adresată moștenitorului Coroanei Regale britanice, primarul orașului Alba-Iulia, Mircea Hava, i-ar fi oferit acestuia invitația de a primi titlul onorific de Prinț de Transilvania. "Știm cât de mult iubiți Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă și ați fost cel mai valoros ambasador al regiunii. Mai mult, ați afirmat că vă trageți rădăcinile din legendarul nostru Prinț Vlad. Pentru că iubiți Transilvania așa de mult, ne-am spus: 'Ce-ar fi dacă, în loc să fiți Prințul de Wales, ați deveni cunoscut drept Prințul de Wales ȘI al Transilvaniei?", ar scrie în mesajul care ar fi ajuns la Prințul Charles, potrivit presei britanice.

Prințul de Wales, despre care se spune că este "vrăjit" de ținutul rural transilvănean și de natura din această zonă, deține două case de vacanță vechi de 400 de ani în această regiune.

Ultimele Stiri
abonare newsletter