Actualitate

Cum va fi vremea în acest weekend

Vremea va fi în general frumoasă în următoarele două zile, iar ploile vor scădea în intensitate. Potrivit specialistului, sâmbătă este prognozată o ameliorare a vremii.

Cum va fi vremea în acest weekend

"Pentru sâmbătă, așteptăm o ameliorare a vremii, la nivelul precipitațiilor, iar valorile termice în ușoară creștere se vor menține normale pentru această perioadă. Vor fi unele înnorări în cursul zilei și va ploua sub formă de aversă, local în regiunile centrale și sudice și izolat în rest. În zona montană precipitațiile vor fi mixte, vântul va continua să aibă intensificări cu peste 70 — 80 km/h, iar ziua și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova și Dobrogea, unde va depăși temporar 55 km/h. Maximele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius, iar minimele între—4 grade Celsius, în zona Carpaților Orientali, și 6 grade Celsius, pe litoral. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică se va produce brumă pe arii extinse în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei și, izolat, în rest", a sublinia Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.

La nivel regional, ziua de sâmbătă va aduce următoarele valori medii diurne: în Muntenia — între 10 și 17 grade, în Transilvania (8-14 grade), în Moldova (10-14 grade), în Banat (11-15 grade), în Crișana (11-14 grade), în Maramureș (9-14 grade), în Oltenia (12-17 grade) și în Dobrogea (10-14 grade).


Pe de altă parte, pentru ziua de Florii, vremea se anunță predominant frumoasă la nivelul întregii țări, cu temperaturi ce vor atinge 19 grade Celsius.

În ceea ce privește valorile termice consemnate duminică, pe parcursul zilei, la nivel regional, acestea vor fi: Muntenia — între 12 și 18 grade, Transilvania (10-17 grade), Moldova (13-17 grade), Banat (14-18 grade), Crișana (13-16 grade), Maramureș (14-18 grade), Oltenia (15-20 grade) și Dobrogea (12-14 grade).

abonare newsletter