Actualitate

România, pe podium la tragedii: locul doi la numărul deceselor în urma accidentelor rutiere în 2016

România a fost mai mulți ani țara cu cele mai multe decese în urma accidentelor rutiere la nivel european, nici în 2016 lucrurile nu s-au schimbat foarte mult.

Romania a inregistrat 97 de decese la un milion de locuitori Romania a inregistrat 97 de decese la un milion de locuitori

Anual, Comisia Europeana publică un studiu făcut în rândul țărilor membre referitor la numărul de accidente mortale la fiecare un milion de locuitori.
Dacă anul trecut, Suedia a fost cea mai sigură țară și aici au avut loc 27 de fatalități la 1 milion de locuitori, România se afla la polul opus. După Suedia s-a numărat Marea Britanie, cu 28 de fatalități, Olanda cu 37, Danemarca cu 27, Germania cu 39, Irlanda cu 40. România are încă un număr uriaș de persoane decedate în accidente rutiere, de 97 de decese la milionul de locuitori, dar Bulgaria ne-a depașit, având 99 de decese. Așadar, în 2016 am fost vice-campioni.

În total, în 2016, mai bine de 25.500 de persoane și-au pierdut viața în Europa, într-un accident rutier. Este însă o cifră cu 2% mai mică decât în 2015 și cu 20% mai mică decât în 2010.


Din toate decesele din 2016, majoritatea au fost în rândul șoferilor sau pasagerilor, aceștia fiind în procent de 46%. Urmează pietonii, 21%, motocicliștii cu 14% și bicicliștii cu 8%.

Trebuie reținut că principala cauză a numărului mare de oameni morți pe șoselele din România este lipsa autostrazilor. Asta pentru că majoritatea accidentelor mortale produse în România, respectiv 92%, s-au produs pe șosele naționale sau în orașe, nu pe autostrăzi.

Etichete: decese top romania
Ultimele Stiri
abonare newsletter