Actualitate

Boc, luat la rost de un taximetrist. "Noi ieșim la lucru să plătim amenzi?". Cum a încercat primarul să detensioneze atmosfera

Primarul Clujului a fost luat la rost joi dimineața de un taximetrist nemulțumit de șoferii care parchează neregulamentar în standurile de taxi. Taximetristul i-a bătut obrazul lui Boc spunându-i că în permanență șoferii de taxi sunt amendați pentru parcări neregulamentare, în timp ce șoferii care le ocupă standurile sunt lăsați în pace de polițiști.

stand taxi foto citynews.ro stand taxi foto citynews.ro

Administraţia Boc a eliminat sute de parcări fără a oferi şoferilor o alternativă decentă. Zero parkinguri construite, doar promisiuni. Standuri de taxi sunt prea puține. Inevitabil se ajunge la șicane între taximetriști și ceilalți șoferi, pe de-o parte sau între taximetriști și Poliția Locală, de cealaltă parte.

Invitat joi dimineața într-o emisiune la radio, primarul Emil Boc a fost sunat de un taximetrist nemulțumit că legea în oraș se aplică doar anumitor persoane.


"Sunt taximetrist de 13 ani, dar se pare că pe noi nu ne bagă nimeni în seamă. În legătură cu standurile de taxi din cartiere. Azi dimineață în Gheorgheni, pe strada Borsec, în standul de taxi abia am încăput două mașini de taxi, restul erau mașini particulare. A trecut o mașină de poliției locale, așa de urât s-a uitat la noi, am crezut că se va opri să ne amendeze. Trebuie să se rezolve cumva treaba asta, mulți clujeni nici nu se uită că acolo sunt standuri de taxi, trebuie niște indicatoare. În tot Clujul e la fel. În fiecare dimineață nu avem unde să stăm. Dacă stăm în stații, ori suntem alungați de acolo, ori amendați. Am mai ridicat problema aceasta, dar se pare că nimeni nu face nimic. Noi de ce ieșim la lucru, să plătim amenda?", a spus taximetristul.

Boc le-a interzis taximetriștilor să parcheze în stațiile de transport în comun și promite refacerea marcajelor la standurile de taxi.


"În stațiile de transport în comun, categoric nu. Standurile de taxi trebuie păstrate pentru dumneavoastră. Sunt de acord. Nu puteți sta în stațiile de transport în comun pentru că atunci blocăm autobuze și blocăm 100 de oameni pentru un taxi. Să ne înțelegem. Dumneavoastră aveți dreptate și vă susțin total. Când se încălzește vremea și vor fi refăcute marcajele în oraș să facem marcajele mai vizibil pentru taximetriști, cum vom face mai vizibile și locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Locațiile pentru taximetriști trebuie respectate și trebuie aplicate amenzi pentru cei care nu le respectă. Pe de altă parte, stațiile pentru transportul în comun trebuie păstrate pentru transportul în comun pentru că de acolo începe apoi nebunia dacă nu respectăm elementare. Dumneavoastră aveți dreptul să nu fiți conturbat în stațiile de taxi, iar autobuzele au dreptul să poată intra în stații. Dacă nu avem reguli și nu le respectăm, nu putem funcționa în oraș", a spus Boc.

Primarul Clujului a încercat să detensioneze atmosfera întrebându-l pe acesta dacă este de acord să circule pe benzile dedicate transportului în comun.


"Am propus ca taximetriștii să aibă dreptul, pentru că fac parte din transportul în comun, în sensul larg al cuvântului, al orașului, alături de troleibuze, autobuze și bicicliști, pe benzile dedicate cu condiția că pe acel traseu nu se oprește, nu se staționează, pentru că nu putem ține cinci autobuze în spate pentru ca taximetristul să aștepte o comandă. Asta nu va putea fi acceptat. Dacă nu sunt stabilite reguli care să le respecte toată lumea nu putem să trăim în orașul acesta. Să nu se supere nimeni, noi nu facem altceva decât să ținem orașul în echilibru având un singur numitor comun de la care nu facem rabat: legea", a încheiat primarul.

În perioada următoare Clujul se va aglomera și mai mult, odată cu meciul România-Danemarca și cu începerea campionatelor europene de karate, gimnastică și baschet.

Ultimele Stiri
abonare newsletter