Actualitate

Școala Altfel în sala de cinema

Elevii din mediul rural au la dispoziție transport gratuit pentru a putea participa la programul Școala Altfel – EducaTIFF de la Cinema Victoria din Cluj-Napoca .

O primă etapă din programul de educație cinematografică derulat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), se desfășoară între 27 și 31 martie, în cadrul „Școlii Altfel”. Organizatorii programului își doresc ca, odată cu această nouă ediție, să atragă  în program mai mulți elevi din mediul rural, facilitând accesul acestora la proiecțiile din Cluj Napoca, inclusiv prin oferirea de transport gratuit.

În cadrul EducaTIFF sunt programate zece proiecții de filme educative. Zilnic, între 27 și 31 martie, proiecțiile pentru elevi vor începe de la orele 10:00 și 12:30. După fiecare vizionare, elevii sunt invitați să participe la o discuție liberă în care să-și exprime părerea despre film și să dezbată temele propuse. Discuțiile vor fi moderate de colaboratori ai programului, cu experiență în domeniul filmului: Daniel Iftene, lector universitar la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai”, unde predă cursuri în cadrul departamentului de Cinematografie și Media, Raluca Bugnar, jurnalist-cinefil, gazdă a diverselor evenimente cinematografice din ultimii ani, și Tamas Chirodea, absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB și vlogger de cinema.


În plus, cadrele didactice însoțitoare vor primi dosare pedagogice pentru filmele vizionate, pe baza cărora vor putea realiza lecții la clasă.

Curaj, ambiție, prietenie, generozitate, talent, dar și frică, neîncredere sau singurătate sunt între temele ce pot fi puse în discuție prin prisma poveștilor din filmele selectate: Rock Dog, Copacul cu povești / A Monster Calls, Balerina / Ballerina!, Frumoasa și Bestia / Beauty and the Beasts, Școala Iepurașului / Rabbit School. Toate sunt filme lansate recent, alese pentru a se potrivi fiecărei categorii de vârstă vizate.

abonare newsletter