Actualitate

Câte sute de mii de lei a cheltuit, anul trecut, Primăria Cluj-Napoca pentru panseluţe, flori şi gard viu

Primăria Cluj-Napoca a cheltuit, anul trecut cu 200.000 de lei mai mult decât în 2015.

Suma cheltuită anul trecut se ridică la 550.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat pentru Mediafax, că tot ceea ce se plantează pe spaţiul verde se face în baza unui acord-cadru încheiat în 2013 de municipalitate în urma unei licitaţii şi care are o valabilitate de patru ani.

„Sunt trei firme care livrează diverse specii de flori şi gard viu, acestea fiind plantate pe domeniul public de angajaţii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) din subordinea Primăriei. Acest acord-cadru ne permite să comandăm doar florile pe care dorim să le plantăm, în cantităţile dorite de noi, astfel încât spaţiile verzi şi de promenadă să fie atractive tot timpul anului. Plătim exact câte flori avem nevoie pe un anumit amplasament. Astfel, anul trecut Primăria a cheltuit 564.561 lei pentru panseluţe, flori anuale - petunii, salvie, begonii şi gard viu, faţă de anul 2015 când s-au cheltuit 361.905 de lei”, a spus Buzatu.


Potrivit acesteia, în primăvara anului 2016 s-au cheltuit 126.000 de lei pentru gard viu şi 9.240 de lei pentru panseluţe, în perioada verii s-au cheltuit 387.256 lei pentru flori anuale, în timp ce în toamna anului trecut Primăria a decontat o sumă de 42.000 de lei tot pentru gard viu.

Speciile de flori sunt adaptate la clima oraşului şi sunt fie perene, fie se înlocuiesc după câteva luni sau după un sezon.


Cheltuieli mult mai mari în alte oraşe

Anul trecut, Primăria Braşov a cheltuit 1,5 milioane lei, iar în Timişoara s-au alocat, în aceeaşi perioadă, 24 milioane de lei.

abonare newsletter